REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnas Ilgauskas: Gaila, kad mano svajonė neišsipildė

Šiandien Vilniuje buvo surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų į tėvynę grįžęs Klivlendo „Cavaliers“ ekipos aukštaūgis Žydrūnas Ilgauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio federacijos ir draudikų veiksmus siekiant suteikti Ž. Ilgauskui šansą žaisti Pekino olimpiadoje trumpai apibendrino ir pakomentavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kiti aukšti federacijos asmenys bei Lietuvos rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje nusiminęs Ž. Ilgauskas teigė, kad nugaros skausmus kentė visą sezoną.

„Laba diena! Paprasčiausiai noriu padėkoti visiems, kad atėjote čia. Noriu padėkoti ypač federacijai ir draudikams už visas jų paslaugas, už visą jų ryžtingumą. Jie dirbo dieną ir naktimi, kad mano svajonė sužaisti už rinktinę olimpiadoje įvyktų. Gaila, kad nepavyko, bet tai ne dėl jų kaltės. Man atrodo, dabar visi esam su Klivlendu ne draugai, reikės vėl susidraugauti. Tokiu keliu mes turėjome eiti ir tokiu ir ėjome. Esu vienas iš ketuliokos žaidėjų NBA, kurių kai kurios kūno dalys yra neapdraustos. Pas kitus trylika žaidėjų yra neapdrausta tik viena kuri kūno dalis – petis, nugara ar dar kas. Pas mane net trys neapdraustos – dvi kojos ir nugara“ - savo situaciją nušvietė Ž. Ilgauskas

REKLAMA
REKLAMA

„Nugarą man visada skaudėdavo, nes esu aukštas žmogus, bet tai niekada neišlįsdavo.Tuo tarpu šiais metais per visą sezoną nugara paaštrėjo, bandžiaus žaisti su skausmu. Prieš visų žvaigždžių savaitgalį padėtis dar pablogėjo, nes gavau pora kartų alkūnė į nugarą. Galvojau, kad praeis, bet nepraėjo“ - toliau kalbėjo aukšaūgis.

Krepšininko teigimu, jam dabar siūlomi du ėjimai: arba gydytis ir ilsėtis bei laukti, kad diskas sugis savaime, arba daryti operaciją, po kurios lauktų apie dviejų mėnesių reabilitacijos procesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusiminęs visą spaudos konferenciją atrodęs vidurio puolėjas dar kartą patvirtino, kad atstovauti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse buvo jo svajonė ir kad jam labai gaila, kad tai svajonei nebuvo lemta išsipildyti.

Konferencijos pabaigoje Ž. Ilgauskas įteikė „Cavaliers“ ekipos marškinėlius LKF prezidentui Vladui Garastui, o įklausimą, ar tarp jų nebėra jokių pykčių, atsakė taip: „Konfliktas tarp mūsų buvo prieš 12 metų, tačiau jis baigėsi, kai aš išvykau rungtyniauti į NBA. Nesu iš tų žmonių, kurie ilgai laiko pyktį. Nesantaika seniai pamiršta ir jokių nesutarimų tarp mūsų nebeliko“, - teigė Ž.Ilgauskas.

REKLAMA

LKF prezidentas Vladas Garastas ragino per daug nenusiminti dėl to, kad Žydrūnas Ilgauskas negalės padėti Lietuvai šiais metais ir išreiškė viltį, kad Klivlendo vidurio puolėjas atstovaus mūsų šaliai kuriose nors kituose turnyruose:

„Federacija atliko tikrai labai didžiulį darbą. Aš manau, kad nei vienai Europos valstybei dar neteko susidurti su tokia situacija. Žydrūnas yra gyvas, sėdi čia. Tikiu, kad jis savo karjerą pratęs žaisdamas už Lietuvos rinktinę. Dar yra Europos čempionatas, pasaulio čempionatas. Olimpiada – gražu, bet ja krepšinis nesibaigia. Jis bus žaidžiamas ir kitais, ir dar kitais metais, ir Lietuvai visada reikės pergalių, nesvarbu, kokios varžybos bus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų