REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filosofas, politikos mokslų profesorius ir aktyvus visuomenės veikėjas Leonidas Donskis praneša, jog yra sveikas ir gyvas, o iš jo asmeninio elektroninio pašto siunčiami laiškai, esą jis Afrikoje pagrobtas – melagingas programišių darbas.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija prasidėjo maždaug prieš porą savaičių, kai L. Donskis iš „Yahoo“ el. pašto sistemos gavo laišką, kad saugumo sumetimais yra atliekama vartotojų apklausa. Nieko neįtardamas, L. Donskis pateikė savo duomenis ir vėliau pastebėjo, jog negali patekti į savo „Yahoo“ el. pašto dėžutę.

REKLAMA

Pakeitus slaptažodį po kurio laiko buvo gautas dar vienas analogiškas laiškas. L. Donskio žodžiais tariant, jis, būdamas tiesiog naivus, vėl pateikė savo duomenis. Profesorius sako, kad gauti laiškai buvo pasirašyti „Yahoo“ administracijos vardu, todėl abejonių nekilo.

Viskas baigėsi tuo, kad antrą kartą pateikus duomenis L. Donskio pašto dėžutė buvo užgrobta ir jis visiškai neteko priėjimo prie jos.

Tuomet po visą pasaulį pradėjo cirkuliuoti laiškai, esą L. Donskis yra pagrobtas Afrikoje ir reikalaujama išpirkos. Laiškuose pateikiamas banko sąskaitos numeris, į kurią reikia kuo skubiau pervesti pinigus, norint jį išlaisvinti.

REKLAMA
REKLAMA

L. Donskio teigimu, šią žinią gavo ne tik lietuviai, bet ir jo kolegos užsienyje. Dar daugiau, laiškai yra pasiekę net ir tuos žmones, kurių elektroninio pašto adresų L. Donskis niekada neturėjo.

Profesorius spėja, jog šitaip veikia kvalifikuota sukčių grupė ir ši operacija yra globalinė.

Jis prisipažįsta girdėjęs pasakojimų apie dingstančius duomenis, bet pačiam su tuo teko susidurti pirmą kartą.

L. Donskis apie skleidžiamą melą jau įspėjo dalį žmonių iš kitos pašto dėžutės, tačiau, deja, ne visus el. pašto adresus jis turi kitoje sistemoje.

L. Donskis perspėja, kad laiškai, siunčiami iš jo „Yahoo“ el. pašto adreso, yra melas ir sukčių darbas. Profesorius prie šios pašto dėžutės prisijungti negali ir šiuo metu naudojasi universiteto bei „Gmail“ sistemos el. pašto dėžutėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų