REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avariją sukėlusį ir bandžiusį pasprukti neblaivų sostinės policijos pareigūną suvystė vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės dukra 23 metų Lietuvos studentų rankinio rinktinės narė Rūta Kazačenko, rašo „Respublika“.



Čiupo už pakarpos

Avariją sukėlusį ir bandžiusį pasprukti neblaivų sostinės policijos pareigūną suvystė vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės dukra 23 metų Lietuvos studentų rankinio rinktinės narė Rūta Kazačenko, rašo „Respublika“.



Čiupo už pakarpos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio vakarą sostinės Žalgirio gatvėje policininko Algirdo Dragūno vairuojamas automobilis BMW 325 išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su automobiliu „Audi A4“.

REKLAMA

Paskui „Audi A4“ važiavęs raudonas „VW Golf“, norėdamas apvažiuoti susidūrusius automobilius, staiga stabdė ir išsuko į priešpriešinę eismo juostą, tačiau smūgio į „Audi A4“ neišvengė. Mat į jį, staiga stabdžiusį, įskriejo kitas „VW Golf“, vairuojamas R.Kazačenko.

„Kadangi lijo lietus, kelias buvo slidus, tai mano stabdomas automobilis paprasčiausiai čiuožė. Tokiomis oro sąlygomis beprasmiška buvo stabdyti, visi automobiliai tiesiog slydo net nestodami“, - „Respublikai“ pasakojo R.Kazačenko.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad A.Dragūnas – Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Kriminalistinių tyrimų skyriaus viršininkas. Tai sužinojusi iš televizijos žinių R.Kazačenko sakė „netekusi žado“. Iškart po eismo įvykio pareigūnui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,98 promilės alkoholio.

Bandžiusį sprukti sulaikė

Avariją patyrusi sportininkė nesutriko. Iš sumaitoto automobilio mergina išsilaisvino išspyrusi duris. „Tada pamačiau labai gražų vaizdą: gerbiamas pareigūnas tiesiog išgriuvo iš automobilio. Jis ne išlipo, o išgriuvo. Ir pradėjo keturpėsčias ropoti“, - stebėjosi R.Kazačenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginos teigimu, kol kiti avarijos dalyviai aiškinosi, kas įvyko, ar visi sveiki, kas kvies policiją, A.Dragūnas pradėjo bėgti. „Tada pasivijau jį ir pasakiau, kad grįžtų prie savo automobilio. Už plaukų jo netampiau, tiesiog paėmiau už rankų ar už marškinėlių ir parstūmiau atgal“, - sakė bėglį sulaikiusi R.Kazačenko.

Pasak merginos, A.Dragūnas prašėsi paleidžiamas, sakė norįs šlapintis, vėliau klausė, kiek jai esąs skolingas. Nepavykus niekaip išsisukti iš keblios situacijos avarijos kaltininkas aprimo. Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, kriminalistas vėl pradėjo „derėtis“, tačiau ir šįkart nesėkmingai. Galiausiai A.Dragūnas išgabentas į policijos nuovadą. Dėl jo veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas.



Čempionatui nesutrukdys

REKLAMA

R.Kazačenko savo poelgio nesureikšmina. „Taip elgčiausi bet kuriuo atveju, man nesvarbu, kas jis toks, - tvirtino mergina. - Manau, jeigu atsisėdi prie vairo, turi laikytis Kelių eismo taisyklių, kaip ir kiekvienas eilinis pilietis“.

„Dabar jie (policininkai – red. past.) tvarko visą eismą, tegul patys iš pradžių susitvarko. Tikiuosi, šis įvykis bus ištirtas tinkamai, nepaaiškės, kad A.Dragūno nebuvo Lietuvoje tuo metu ar panašiai“, - vylėsi R.Kazačenko.

Merginos teigimu, per avariją jos automobilis smarkiai apdaužytas. Bet labiausiai ji gailisi, kad per avariją patyrė traumą ir turėjo praleisti itin svarbias kontrolines treniruotes prieš artėjantį Pasaulio studentų rankinio čempionatą, į kurį sportininkė su Lietuvos rinktine išvyksta šiandien vakare.

„Šiaip jaučiuosi pakankamai normaliai, tik patempti kaklo raumenys, yra kraujosruvų ant kojų. Tai trukdo tinkamai treniruotis. Tačiau tikiuosi greitai pasveikti ir čempionate rungtyniauti visa jėga“, - sakė R.Kazačenko.

Arturas Paknys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų