REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Dūmos pareiškimas - piktas ir net grasinančio pobūdžio, todėl Seimas neatidėliojant turėtų į jį reaguoti, teigia Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane ir nustebino, ir nenustebino Dūmos pareiškimas. Aš tikėjausi, kad galima sulaukti jų pareiškimo, bet jis yra toks didelis ir toks piktas, todėl, man atrodo, kad Dūma persistengė ir tai kvepia šaltojo karo gaivinimu. Kadangi mūsų Seimas dar posėdžiauja, reikia manyti, kad bus ieškoma reakcijos formų", - BNS trečiadienį sakė Č.Juršėnas.

REKLAMA

Anot jo, jau ketvirtadienį Seimas gali imtis svarstyti atsakomąjį pareiškimą.

Seimo užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Justinas Karosas abejojo, ar Seimui derėtų veltis "į pareiškimų karą", teigdamas, jog Lietuvos parlamentas turėtų išlaikyti ramybę ir orumą.

Č.Juršėno manymu, Seimas turėtų neatidėlioti savosios reakcijos, nes Valstybės Dūmos pareiškimo tonas "jau yra per piktas, surinkta viskas kas įmanoma ir surašyta net su tam tikrais garsinimais ir mums, ir regionui".

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės Dūma griežtai kritikuoja Lietuvos valdžios poziciją Rusijos atžvilgiu ir pažymi, jog Lietuvos veiksmai gali kelti grėsmę stabilumui ir saugumui Europoje.

Tai pažymima Rusijos Valstybės Dūmos trečiadienį priimtame pareiškime "Dėl Lietuvos Respublikos valdžios veiksmų, nukreiptų Rusijos ir Lietuvos santykiams bloginti".

"Valstybės Dūma su nerimu pažymi, kad Lietuvos valdžia, pataikaudama tiems, kurie kursto Rusijai priešiškas nuotaikas Lietuvos visuomenėje, ir keldama specifiškai suprantamus transatlantinius interesus aukščiau globalinio saugumo ir visos Europos uždavinių, savo neatsakingais veiksmais gali sukelti grėsmę stabilumui ir saugumui Europoje, įšaldyti Europos bendradarbiavimo procese išryškėjusius poslinkius", - sakoma Rusijos parlamento žemųjų rūmų pareiškime.

Dokumente aštriai kritikuojamas Seimo 2000 metais priimtas įstatymas dėl sovietų okupacijos žalos atlyginimo, prieš kelias savaites Seimo priimtas sovietinius simbolius draudžiantis įstatymas, taip pat - Lietuvos veto ES ir Rusijos deryboms, bei pasklidusios nepatvirtintos žinios apie tariamas JAV ir Lietuvos derybas dėl galimo priešraketinės gynybos skydo elementų dislokavimo Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų