REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasisako prieš Antrojo pasaulinio karo istorijos peržiūrėjimą ir nacistų bei jų parankinių teisinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šventvagiškai skamba kai kurių šiandienos „liaudies globėjų“ tvirtinimai, esą fašistai nešė mūsų tautoms laisvę ir galimybę kurti savo nacionalines valstybes“, - pareiškė A.Lukašenka trečiadienį Minske iškilmingame susirinkime, skirtame respublikos Nepriklausomybės dienai.

REKLAMA

„Šį melą paneigia ne tik archyviniai dokumentai, bet ir ta genocido politika, kurią hitlerininkai praktiškai diegė Baltarusijoje“, - pabrėžė prezidentas.

Pasak jo, „žmonės, kurie teisina fašistus ir jų parankinius, išduoda atminimą tų, kurie žuvo ar buvo suluošinti kruvinose skerdynėse, kurie narsiai gynė gimtuosius namus, niekšiškai iškraipo istorinę tiesą, kad kova su grobikais išties buvo visuotinė“.

Valstybės vadovas priminė, kad daugiau kaip pusantro milijono baltarusių kovėsi Antrojo pasaulinio karo frontuose, partizanų būriuose ir pogrindyje, beveik tiek pat darbavosi užnugaryje, bendromis pastangomis priartindami pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų