REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajame Klaipėdos naktiniame klube „Dr.Who“ šį penktadienį (liepos 4 d.) už didžėjaus pulto stos jau beveik 20 metų diskotekų vedimo patirtį turintis latvis „Mixmaster AG“.

REKLAMA
REKLAMA

Klubas „Dr.Who“ tęsi savo pažadą pateikti lankytojams laiko patikrintą muziką ir subtilų skonį, kuriuo dalinasi patyrę didžėjai. Šokių aikštelėje jau darbavosi tokie diskotekų pionieriai kaip Rimantas Šapauskas, V1D1S ir Mindas MiniDisko.

REKLAMA

Šį penktadienį į klubą atvyks ypatingas svečias – latvis Mixmaster AG, kuris gali pasigirti ne tik didžėjavimo, bet ir prodiuserio bei reperio patirtimi.

AG savo karjerą diskotekose pradejo 1989 metais. Tada dar senais juostiniais magnetofonais jis suko “juodąją šokių muziką“ - house, hiphop ir new beat.

Iš pradžių latvių didžėjus grodavo mokyklose, o neilgai trukus ėmėsi aktyvios veiklos propaguojant šokinį ritmą: įsijungė į judėjimą „Latvian Beat“, kur griebėsi repavimo bei pradėjo kurti hip house ir hip hop kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu metu AG dalyvavo ir kituose legendiniuose muzikiniuose projektuose, buvo kviečiamas groti nelegaliuose vakarėliuose ir klubuose, vienas ir su kolegomis vedė laidas pogrindinėse radijo stotyse.

1995 m. viename reive AG susipažino su DJ Raitis. Tai buvo lemtingas susitikimas, kadangi nuo tada vaikinai kartu sukūrė keletą muzikinių projektų ir iki šiol groja vienoje komandoje pasivadinę „Mixmasters AG & Raitis”. Šiuo metu jie turi savo savaitinę laidą „Soul Power” radijo stotyje NABA 93.1FM bei reziduoja žinomame klube-bare „Pulkvedis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latviui AG per savo karjerą yra tekę groti tokiuose festivaliuose kaip „Vostochnij Udar“ Rusijoje, „Artgenda“ Latvijoje ir Suomijoje,  „Sun Dance“ Estijoje ir t.t. Taip pat jam yra tekusi garbė dalintis scena su tokiais muzikos grandais kaip „West-Bam“, „De La Soul“, Todd Terry, „Ettienne De Crecy“, DJ Vadim, Seamus Haji, „Cassius“, DJ E.A.S.E. (Nightmares On Wax), Nic Fanchiulli, „Rhythm Doctor“, „Marusha“, „Rulers Of The Deep“, DJ Format ir pačiu „Moby“.

Mixmaster AG šiuo metu reziduoja „Cuba caffe“ ir „Hedonia55“ baruose – vienose iš nedaugelio vietų, kur galima išgirsti tikros house muzikos. Be to, didžėjus reguliariai groja tokiuose Rygos klubuose kaip „Depo“ ir „Space Garage“.

Žvelgiant iš muzikinės pusės, AG – ganėtinai plataus spektro didžėjus, grojantis nuo hip hop, soul, jazz, funk iki disco, house ir electro stiliaus – žodžiu viską, kas turi grūvo bei priverčia judėti. Pačio didžėjaus miksavimas pasižymi itin subtilia technika, kurios dėka šokių naktis tampa nuostabia kelione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų