REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant rudenį numatytiems Seimo rinkimams opozicinės Darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“ deklaruoja gaunančios solidžią paramą iš paprastų gyventojų. Kitas partijas labiau remia įmonės, rašo „Vilniaus diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) iš partijų gavo per šių metų antrą ketvirtį surinktų aukų iš fizinių ir juridinių asmenų ataskaitas. Per pastaruosius tris mėnesius 22 politinės jėgos surinko 2,75 mln. litų.

REKLAMA

Daugiausia aukų surinko konservatoriai. Opozicinei Tėvynės sąjungai beveik visus pinigus pervedė juridiniai asmenys. Viena didžiausių konservatorių rėmėjų - statybų bendrovė „Vėtrūna“, laiminti nemažai valstybinių konkursų. Tarp rėmėjų yra dar viena statybų bendrovė „Rakensta“, taip pat įmonė „Garsų pasaulis“, koncernas „Alga“, „Algos“ saugos tarnyba, nekilnojamojo turto bendrovė „Progresyvios investicijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių Liaudininkų sąjungą parėmė 20 bendrovių: „Agrochema“, „Rokiškio pienas“, „Rokiškio sūris“, „Lifosa“, „Žemaitijos pienas“, „Pieno žvaigždės“, „Marijampolės pašarai“ , „YIT Kaustą būstas“ ir kt.

Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ partijos rėmėjos - statybų bendrovės „Rakensta“ ir „Resta-ko“, taip pat koncernas „Achemos grupė“. Beveik pusę visų lėšų ši politinė jėga gavo iš fizinių asmenų. Po 38 tūkst. litų partijai atseikėjo Pagėgių meras Kęstas Komskis ir šios savivaldybės tarybos narys Sigitas Stonys, po 35 tūkst. litų - kauniečiai Jonas Gumbelevičius ir Diana Medvedeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, įdomu tai, kad „Tvarkai ir teisingumui“ 39 tūkst. litų skyrė bendrovė „Ateities ekologija“ - bendrovė tokiu pavadinimu siejama su Darbo partijos frakcijos nare Vilma Martinkaitiene ir anksčiau rėmė darbiečius.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio rėmėjai - aštuonios bendrovės ir vienas privatus asmuo. Tarp jų - bendrovė „MG Baltic Investment“, pirmą ketvirtį parėmusi konservatorius, „Golfas“ bei „Golfas Invest“.

Opozicinei Darbo partijai nemenkas pinigų sumas skyrė patys partijos nariai, tarp jų ir Seime dirbantys darbiečiai. Jonas Pinskus partijai skyrė 39 tūkst. litų, Romualda Kšanienė - 35 tūkst. litų. Be to, šią partiją parėmė bendrovės „Ravandos servisas“ ir „Balticum“.

REKLAMA

Valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos rėmėjos: bendrovės „YIT Kaustą“ ir „YIT Kaustą būstas“, Vilniaus gelžbetoninių konstrukcijų gamykla Nr.3, „Panevėžio keliai“.

Prieš kurį laiką prie valdančiųjų prisišliejusiai Naujajai sąjungai daugiausia pinigų skyrė trys Raseinių bendrovės - „Norvelita“, „Sūkuriškės“, žemės ūkio bendrovė „Džeirana“ ir Kauno rajone veikianti „Saldoga“.

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija gavo paramos tik iš firmų „Fegda“ ir „Sonex technologijos“, taip pat kelių fizinių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų