REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 d. Lietuvos televizijos „Keliaukim!“ vedėja Neringa Skrudupaitė drauge su kitomis 25 moterims iš 25 Europos Sąjungos šalių  šturmuoja aukščiausią Europos viršūnę - Monblaną (4810 m).

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos šalims atstovauja 21-68 metų amžiaus, įvairių profesijų moterys – žurnalistės, politikės, buvusios profesionalios sportininkės.

REKLAMA

Kopimas „klasikiniu keliu“ prasidėjo birželio 30 d. vidurnaktį, o liepos 1 d. vėliavėlė su užrašu „ES ekologinės eros link“ buvo iškelta Monblano viršūnėje. Kartu ji simbolizuos vieną iš svarbiausių Prancūzijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų – ekologiją ir darnią plėtrą. Prancūzija pirmininkavimo ES metu sieks patvirtinti Klimato kaitos teisės aktų paketą, kuriame bus numatyti ES šalių įsipareigojimai klimato kaitos srityje nuo 2013 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Žygį organizavo Prancūzija, taip nusprendusi pažymėti liepos 1 dieną prasidedantį savo pirmininkavimą ES. Kopimas į Monblaną sutampa su 200 metinėms nuo tos dienos, kai 1808 metų liepos 14 dieną šią viršukalnę įveikė pirmoji moteris – 28 metų prancūzė Marie Paradis, pradėjusį žygį iš kalno papėdėje esančio Šamoni  slėnio.

Lietuvos kandidatę Neringą Skrudupaitę atrinko Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos keliautojų sąjunga ir Užsienio reikalų ministerija. Prancūzijos kelti reikalavimai kandidatei – nuolat sportuojanti, puikaus fizinio pasirengimo ir žinoma savo šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų