REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV viešintis Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas pakvietė tos šalies verslininkus investuoti Lietuvoje. Neatmetama, kad Lietuvai kartu su kaimyninėmis šalimis statant naują atominę elektrinę, jos statyboje gali dalyvauti JAV energetikos milžinės „General Electric“ ir „Westinghouse“.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtone susitikęs su energetikos koncerno „Westinghouse“ vadovais, G.Kirkilas buvo supažindintas su jos vykdomais branduoliniais projektais visame pasaulyje, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

Lietuva kartu Lenkija, Latvija, ir Estija planuoja statyti naują atominę elektrinę Lietuvoje, jos poveikio aplinkai studija, kuri leis apsispręsti dėl būsimosios jėgainės galingumo, bus baigta rugpjūtį.

Baigdamas pirmąją savo vizito Vašingtone dieną, G.Kirkilas dar susitiko su Amerikos lietuvių ekonominės plėtros patarėjų tarybos nariais, Lietuvos Garbės konsulais ir Jungtinių valstijų verslininkais.

JAV verslininkus labiausiai domino aukštųjų informacinių technologijų plėtros Lietuvoje perspektyvos, mokslo ir verslo ryšiai, švietimas. Pasak premjero, aktyvesnė Lietuvos ekonominės plėtros agentūros veikla skatintų Jungtinių Amerikos Valstijų verslininkų domėjimąsi Lietuva.

Šiandien Gediminas Kirkilas Vašingtone susitiks su JAV Valstybės sekretore Condoleezza Rice ir JAV Viceprezidentu Dick Cheney. Jis taip pat skaitys paskaitą Strateginių ir tarptautinių studijų centre, o vakare išskris į San Franciską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų