REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei bankai ir bendrovės paklausys policijos pareigūnų patarimo, seifus ir bankomatus pagrobusių nusikaltėlių lauks netikėta staigmena. Vietoj pinigų jie ras beverčius popieriukus, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Sulies speciali medžiaga

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Kęstutis Tubis teigė, kad šalies bankų asociacijai ir įmonėms siūloma taikyti kai kuriose Europos šalyse paplitusį pinigų apsaugos būdą, atbaidantį potencialius bankomatų ir seifų vagis.

REKLAMA

„Tokio pobūdžio vagystės Lietuvoje prasidėjo pernai, jos tęsiasi iki šiol. Beje, prieš kelias dienas analogiški nusikaltimai įvykdyti ir Latvijoje“, - sakė K.Tubis.

Jo žodžiais, bankininkams ir verslininkams policija pasiūlė pasirūpinti specialia chemine medžiaga bei technologija. Ji turėtų suveikti tuomet, kai bankomatus arba seifus mėgintų atidaryti nusikaltėliai: laužtuvais, pjūklais ar pan.

Tokiu atveju pinigai būtų suliejami minėta medžiaga ir taptų beverčiais popieriukais, kurių vagišiai niekur negalėtų panaudoti. O kai seifus ar bankomatus atidarinėtų šių įstaigų darbuotojai, technologija nereaguotų ir pinigai liktų nepaliesti.

REKLAMA
REKLAMA

K.Tubio žodžiais, bene vienintelis šios technologijos trūkumas - gana didelė jos kaina.



Rumunai traukė pinigus

„Mes pajutome neigiamas ir Šengeno erdvės atidarymo pasekmes. Birželį jau tris kartus sulaikyti Rumunijos piliečiai, kurie bandė - ir jiems pavyko - išsigryninti pinigus Lietuvoje esančiuose bankomatuose“, - tvirtino K.Tubis.

Pareigūno teigimu, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir kitose ES šalyse rumunų nusikaltėliai seniai žinomi kaip asmenys, kurie padirbinėja kreditines korteles ir išiminėja pinigus iš bankomatų.

Vilniuje rumunai įkliuvo birželio 19-ąją ir 20-ąją, Panevėžyje - 25 dieną. Du sostinėje sučiuptus rumunus teismas leido suimti trims mėnesiams. Pas svetimšalius rasta net 180 padirbtų kreditinių kortelių.  Pas kitus du rumunus, sulaikytus Panevėžyje, rastos 44 padirbtos kortelės.



Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų