REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos pareigūnai teigia esantys pasirengę imtis visų priemonių, kad trečiadienį Vilniuje vyksiančios vežėjų akcijos metu būtų užtikrintas saugus eismas.

REKLAMA
REKLAMA

Vežėjai akciją organizuoja siekdami atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į didėjančių degalų kainų įtaką šalies ekonomikai. Prie akcijos gali prisijungti ir kiti vežėjai bei ūkininkai.

REKLAMA

Akcijos metu vilkikai, autobusais ir traktoriai miesto gatvėmis ketina važiuoti ne didesniu nei 20 km/val. greičiu. Planuojama, kad vilkikų važiuos maždaug 100.

Todėl eismo dalyviams primenama, kad gali susidaryti transporto priemonių spūstys, gali būti apsunkintas ir visuomeninio transporto važiavimas, kitaip trikdomas eismas.

Policijos pareigūnai yra pasirengę imtis visų priemonių saugiam eismui užtikrinti keliuose ir gatvėse, taip pat viešosios tvarkos rimčiai ir žmonių saugumui užtikrinti. Be to, policija maksimaliai pasistengs sumažinti galimai dėl akcijos kilusius eismo dalyvių nepatogumus.

REKLAMA
REKLAMA

,,Dėl akcijos didesnio transporto srauto mieste nepavyks išvengti, tačiau eismą paralyžiuojančių automobilių kamščių neturėtų susidaryti“, - yra sakęs Vilniaus mero Juozo Imbraso patarėjas komunikacijos klausimais Audrius Gelžinis.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas teigė pritariantis vežėjų reikalavimams ir planuojamiems veiksmams: „Tačiau dėl numatomos akcijos rūpinamės miestiečių saugumu, kad būtų užtikrinta rimtis sostinės gatvėse. Siūlau vežėjams neužkimšti miesto gatvių“.

,,Tai vieša akcija, kuria norime atkreipti tiek visuomenės, tiek vyriausybinių organizacijų dėmesį į nenormalią situaciją. Mes nieko neblokuosime - tai būtų nuostolinga visiems, mes tik pademonstruosime savo susirūpinimą situacija ne tik mūsų šalyje, bet ir visoje Europoje,“ - sakė vežėjų asociacijos „Linava“ vadovas Algimantas Kondrusevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji kolona 9 val. pajudės nuo Grigiškių ir važiuos pro Gariūnų turgavietę iki Savanorių ir Gerosios Vilties žiedo, toliau - Geležinio Vilko, Ukmergės gatvėmis iki Avižienių kaimo viaduko.

Antroji kolona važiuos tuo pačiu maršrutu atgal. Tvarkingai surikiuotos kolonos važiuos viena eile, netrukdydamos nei asmeniniam, nei viešajam transportui.

,,Tuo metu papildomai mieste budės 100 policijos pareigūnų, kurie reguliuos sankryžas, iš sudėtingesnių vietų stebės akciją. Sunkiausia padėtis bus Savanorių-Gerosios Vilties gatvių žiede. Ten siaura, daug automobilių, todėl prašome kitų eismo dalyvių būti tolerantiškais ir geranoriškais“, - sakė Vilniaus policijos komisariato viršininkas Sigitas Mecelica.

REKLAMA

Meras J.Imbrasas ir sostinės policijos vadovas vežėjų protesto akciją stebės iš sraigtasparnio.

Anot savivaldybės, priešingai nei buvo planuota, vežėjai nevažiuos šalia Seimo ir kitomis miesto centrinėmis gatvėmis.

Protestuojantys vežėjai praėjusį penktadienį jau paralyžiavo eismą Šiauliuose - lėtai važiuodami per miestą, vežėjai protestavo prieš kuro brangimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų