REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos futbolo čempionato nugalėtojai Ispanijos futbolininkai vakar vakare grįžo į savo gimtinę. Madride juos sutiko apie milijonas džiaugsmo ekstazės apimtų ispanų.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvas, ant kurio buvo užrašyta „Campeones“ („Čempionai“) Madrido „Barajas“ oro uoste nusileido apie 20 valandą Lietuvos laiku. 

REKLAMA



uefa.com nuotr.

Pirmieji iš „Boeingo“ išlipo komandos kapitonas Ikeras Casillasas ir vyriausiasis treneris Luisas Aragonesas. Jie itin atsargiai rankose laikė Henri Delaunay vardo trofėjų. 

Skrisdami lėktuve ispanai nieko daugiau ir nedarė, o tik traukė čempioniškas dainas. Kalbama, kad net ir santūrusis Luisas Aragonesas nesusilaikė ir prisijungė prie įsišėlusių žaidėjų. 



uefa.com nuotr.

„Žinote, aš visai ne tas žmogus, kuris mėgsta rodyti savo emocijas. Bet šiandien man nepavyko savęs sukontroliuoti“ – juokėsi strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos rinktinės oro uoste laukė autobusas atviru stogu. Jis, papuoštas užrašu  „Nieko nėra neįmanomo“, nuvežė naujai iškeptus čempionus į centrinę Madrido miesto aikštę, o kelionė užtruko lygiai  90 minučių – argi ne simboliška? 



uefa.com nuotr.

Kol autobusas neskubiai judėjo link savo tikslo Madrido gatves užplūdę ispanai skandavo „Si, si, si la copa ya esta aqui!“ („Taip, taip, taurė dabar čia!“)

Girdėti buvo ir raginimų iš trenerio posto nesitraukti 69-erių metų futbolo specialistui Luisui Aragonesui: „Luis quedate!“ („Luisai, pasilik!“)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiekę Madrido centrinę aikštę, ispanai užlipo ant scenos, o pirmasis mikrofoną į rankas pagriebęs komandos kapitonas žodžių kišenėje neieškojo. 



bbc.co.uk nuotr.

„Ši taurė jūsų!“ – kone iš visų plaučių rėkė į mikrofoną Ikeras Casillasas, kuriam valdyti publiką sekėsi nė kiek ne prasčiau nei Enriquei Iglesijui prieš finalo rungtynes Austrijoje.

Po tokio gerbėjų apšildymo žodį tarti nusprendė ir Luisas Aragonesas, vis dar gaudęs kvapą po to, kai žaidėjai jį pamėtė į orą:

REKLAMA

„Jeigu aš būčiau nežinojęs, ką šie vaikinai gali padaryti, tai aš būčiau net nepradėjęs su jais dirbti. Be šitų futbolininkų aš tikrai nebūčiau tapęs Europos čempionu. O jūs ar žinote, kodėl mes laimėjome? Todėl, kad esame pati stipriausia komanda ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje!“ 



uefa.com nuotr.

Savo eilės sulaukė ir pagrindinis finalo herojus Fernando Torresas.

„Be jūsų mes būtume nesugebėję to pasiekti“ - nedaugžodžiavo snaiperis.

Priminsime, kad sekmadienį 1:0 įveikę Vokietiją, ispanai tapo Senojo žemyno čempionais po kone pusės amžiaus, nes pirmą ir paskutinį kartą trofėjų jiems buvo pavykę iškovoti 1964 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų