REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geidžiamiausių šios vasaros krepšinio rinkos žaidėjų lietuvis Darjušas Lavrinovičius jau greitai matuosis naujo klubo marškinėlius.Praėjusius du sezonus rusų Kazanės „Uniks“ klubui atstovavęs puolėjas - viena koja tituluotame „Barcelonos“ klube.

REKLAMA
REKLAMA

D.Lavrinovičiui buvo aliktas medicininis patikrinimas, po kurio paaiškės, ar lietuvis sėkmingai išsigydė nugaros traumą ir jau gali sportuoti. Tokios medikų išvados atmestų visas katalonų klubo vadovų abejones dėl 28 metų 212 cm ūgio lietuvio sveika tos, kuriam gegužės menėsio pradžioje buvo atlikta stuburo išvaržos operacija.

REKLAMA

„Nugaros jau nebeskauda ir sveikata yra gera. Žinoma, situacija bus aiškesnė, kai pradėsiu sportuoti“, - vakar „RESPUBLIKAI“ sakė D.Lavrinovičius.

„Kontraktą turėčiau pasirašyti per artimiausias dvi dienas, tačiau dar negaliu pasakyti, jog tai bus „Barcelona. Taip, šis klubas rodo didžiausią iniciatyvą, jam teikiu prioritetą“, - slapukavo aukštaūgis.

Paklaustas, kur jis dabar yra, krepšininkas taip pat išsisukinėjo, tačiau nepaneigė, jog vieši Katalonijos sostinėje. „Čia jau bandote mane išprovokuoti. Aš suprantu jūsų norą viską sužinoti, tačiau atsižvelgdamas į klubo pageidavimus, negaliu daugiau ni eko komentuoti.  Reikia sulaukti kokie bus medicininio patikrinimo rezultatai“, - tikino D.Lavrinovičius. „Trečiadienį jau grįšiu į Lietuvą, kada prisijungsiu prie rinktinės stovyklos Palangoje, dar nežinau“, - kalbėjo krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

D.Lavrinovičius jau anksčiau yra sakęs, jog norėtų rungtyniauti Ispanijoje, nors pastarajam 3 milijonų dolerių metinę algą buvo pasiryžęs mokėti penktąją vietą Rusijos čempionate šiemet užėmęs Liubercų „Triumf“ klubas, puolėju taip pat domėjosi Sienos „Montepaschi“ klubas, kuriame rungtyniauja Darjušo brolis dvynys Kšyštofas ir Rimantas Kaukėnas.

Panašu, jog „Barcelonos“ klubas vėl nori grįžti į krepšinio olimpą. Du pastaruosius sezonus net į Eurolygos finalinį ketvertą nepatekusio tituluotojo klubo vadovai akivaizdžiai yra nepatenkinti ekipos demonstruojamais rezultatais ir negaili pinigų naujiems žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Lavrinovičius taptų jau trečiu milžinišku katalonų pirkiniu šią vasarą.  Kiek anksčiau klubas į savo gretas susigrąžino NBA duonos ragavusį ir vietos sirgalių numylėtinį Juaną Carlosą Navarro, praėjusiame sezone rungtyniavusį Memfio „Grizzlies“ ekipoje bei pasirašė sutartį su buvusiu Maskvos CSKA aukštaūgiu Davidu Andersenu. „Barsos“ taikiklyje yra atsidūręs ir vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Šarūnas Jasikevičius, neslepiantis simpatijų šiam klubui.

Įžaidėjas Barselonos komandoje rungtyniavo tris sezonus (2000/2003 m.). Paskutiniais metais šiai komandai jis padėjo iškovoti visus įmanomus trofėjus - Ispanijos taurę ir čempionatą bei Eurolygą, beje, išvykus Š.Jasikevičiui daugiau to padaryti „Barcelona“ klubui taip ir nepavyko.

Raminta Kaminskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų