REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Vilniaus apygardos teismas pademonstravo išskirtinį gailestingumą.  Bene žiauriausios pastarojo meto gaujos, siautėjusios sostinėje, vadeivai Laimonui Lapinskui skirta 20 metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudymais, narkotikų platinimu dideliais kiekiais, turto prievartavimu, ginklų bei sprogmenų laikymu kaltintos gaujos lyderį prokurorai prašė įkalinti iki gyvos galvos. „Nebūtume jo sugavę - jis būtų pavertęs Vilnių Čikaga“, - vakar „Respublikai“ sakė nusikaltėlius sučiupę ir teismo sprendimu pasipiktinę policijos pareigūnai.

REKLAMA

Į laisvę L.Lapinskas tikriausiai išeis gerokai anksčiau. Trejus metus jis jau atsėdėjo iki verdikto, jau po kelerių metų galės prašytis paleidžiamas lygtinai.

Vis dėlto bausmė bejausmiam nusikaltėliui dar gali būti sugriežtinta.  „Respublikos“ žiniomis, prokurorai ruošiasi apskųsti vakarykštį nuosprendį. O kol kas L.Lapinskas gali šypsotis - taip ir darė vakar, išgirdęs teismo sprendimą.

Dar septyni iš trylikos teisiamųjų suole sėdėjusių 17-25 metų vaikinų taip pat sulaukė teismo malonės. Už tai, kad iškart, tyrimo pradžioje, pripažino savo kaltę ir sutiko talkinti policijos pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo sprendimu nusikaltėliai turės atlyginti nukentėjusiesiems neturtinę žalą, kuri įvertinta daugiau nei 200 tūkst. litų. Turtinės žalos dydis siekia keliolika tūkstančių.

Tyrėjų duomenimis, gaujos nariai nužudė du žmones: 2003 metų sausį ir 2004 metų birželį. Pareigūnų žiniomis, taip jie susidorojo su savo konkurentais. Abu nužudytuosius nusikaltėliai užkasė.

Gaują išblaškę sostinės kriminalistai „Respublikai“ vienbalsiai teigė, kad tai buvo bene žiauriausia pastarojo meto grupuotė, siautėjusi Vilniuje. Pareigūnų žodžiais, šiems „naujosios kartos“ nusikaltėliams neegzistavo jokios taisyklės. Gaujos vadeiva L.Lapinskas, pasak teisėsaugininkų, pasižymėjo ypatingu žiaurumu. Jis nevengdavo tyčiotis ar net fizinėmis bausmėmis „auklėti“ savo sėbrų.

Gaujos nariai įkliuvo po nepavykusio pasikėsinimo nužudyti, įvykdyto sostinės Laisvės prospekte. Tąkart nutarta pašalinti L.Lapinskui trukdantį asmenį. Tačiau nusikaltėliai apsiriko: tamsoje vietoj aukos šūviais iš pistoleto sužeidė kitą žmogų, einantį pro pasalos vietą.

Tomas Beržinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų