REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerbiamieji Seimo nariai, gerbiamosios Seimo narės,

Šiandien Respublikos Prezidentas pasiūlė Jums skirti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Pirmininku šio teismo teisėją Joną Prapiestį. Raginame Jus to nedaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame Jus, gerbiamieji tautos atstovai ir gerbiamosios atstovės, prieš priimant sprendimą dėl Aukščiausiojo Teismo Pirmininko dar kartą nuodugniai susipažinti su Jūsų sudarytos Seimo laikinosios komisijos koncerno EBSW veiklai ištirti surinkta medžiaga. Primename Jums, kad į aukščiausius teisminės valdžios pareigūnus pasiūlytas asmuo 1992-1996 metais Lietuvos demokratinės darbo partijos sudarytoje Vyriausybėje buvo teisingumo ministru: jis peržiūrėdavo Vyriausybės priimamus teisės aktus ir už juos balsuodavo.

REKLAMA

Būtent šios Vyriausybės sprendimai leido EBSW koncernui perimti daugiau nei pusantro šimto sėkmingai dirbusių šalies įmonių, kurios vėliau buvo sužlugdytos. Būtent ši Vyriausybė perdavė į EBSW koncerno rankas Valstybinį komercinį banką ir teikė šiam koncernui dosnias paskolas su valstybės garantija. Būtent dėl šios Vyriausybės globotos verslo grupuotės veiksmų piliečiai ir valstybė, Jūsų sudarytos komisijos duomenimis, prarado daugiau nei du milijardus litų – tuo metu tai sudarė pusę metinio Lietuvos biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

EBSW koncerno bylos neseniai pasiekė teismą. Greičiausiai jos bus nagrinėjamos ir Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, kurio vadovu Jums pasiūlyta skirti Joną Prapiestį. Jūsų pritarimas šiai kandidatūrai dar labiau pakirstų tautos pasitikėjimą teismais, suduotų stiprų smūgį teisingumo šalyje pasigendantiems ir jo laukiantiems žmonėms – visiems piliečiams, norintiems gyventi teisinėje Lietuvos valstybėje.

Pagarbiai,

Piliečių Santalkos vardu

Jonas Algirdas Kronkaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų