REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtajame tarptautiniame eksperimentinės archeologijos festivalyje „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“ atgis senovės ir viduramžių amatai bei buitis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis liepos 5-7 d. vyksiančios šventės akcentas – viduramžių miesto aikštė, kurioje, kaip ir prieš šimtus metų, įsikurs vietiniai ir iš svetur atvykę pirkliai. Joje miestiečiai ir miesto svečiai galės išmėginti archajiškus žaidimus, stebėti negailestingų budelių naudojamus to meto kankinimo įrankius, bausti prasikaltusius miestiečius ar net jiems kirsdinti galvas. Norintys daugiau sužinoti apie viduramžių Kernavę galės pasiklausyti archeologų pasakojimo apie miesto istoriją, Kernavėje rastus juvelyrinius dirbinius.

REKLAMA

Anot renginio koordinatoriaus Jono Vitkūno, „sugrįžimas į praeitį per eksperimentą, per praktinę patirtį formuoja istorinio laiko jausmą – ryšio tarp praeities ir dabarties suvokimą, leidžia geriau pažinti ir suprasti mus supantį kultūrinį protėvių palikimą“.

Festivalio metu lankytojai turės progos pirmą kartą pamatyti Narvos ir Pamarių kultūrų neolito stovyklą, kurioje Vilniaus puodžių cecho meistrai gamins šių kultūrų keramiką, gretindami skirtingas gamybos technologijas. Naujas archajiškų amatų ir karybos programas pristatys eksperimentinės archeologijos meistrai iš Latvijos, Švedijos, Danijos ir Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato direkcija pranešė, kad renginio svečiams koncertuos lietuvių grupės: „Atalyja“, „VISI“, Rugiaveidė su folkloro grupe „Sedula“, „Trys keturiose“, baltarusių grupė „Stary Olsa“, skambės archajiška dūdmaišiais, būgnais, kauliniais muzikos instrumentais bei ragais atliekama muzika.

Šventėje galima bus stebėti viduramžių kovas, kuriose susigrums lietuvių „Varingis“, rusų „Ratnik“ ir lenkų „Jantar“ bei latvių klubo „Senzeme“ kariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų