REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„SonyEricsson W350i“ – grotuvas su ryšiu

Tarkime, kad telefono jūs neieškote. Ypatingo kažkokio. Jus visiškai tenkintų pagrindinės jo funkcijos, galimybė retkarčiais prisijungti prie interneto, ar šmaukštelėti kokią nuotraukėlę – šiaip juokais, o ne į parodą. Tačiau iš tikrųjų jums reikia gero ir patogaus muzikos grotuvo. Pageidautina – žinomos firmos, su kokybišku ekranu, patogia navigacija, ausinėmis ir garsiakalbiu, boso stiprinimu ir panašiai. Dar būtų gerai, kad jis būtų kartu su telefonu, nes du daiktus tampytis nepatogu. Ką gi – jūsų norus išpildė „SonyEricsson W350i“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš ko jis susideda? Iš trijų dažnių telefono su EDGE ryšiu, 176×220 taškų ekrano (262 tūkst. spalvų), 14 MB atmintinės ir keičiamos M2 atminties kortelės, „Walkman“ grotuvo su vaizdo atkūrimo galimybe, TrackID informacijos apie dainas ir MegaBass, „Bluetooth“ ir USB sinchronizavimo, 1,3 megapikselio fotoaparato, diktofono, FM radijo, Java žaidimams, „skyrdžio“ režimo, el. pašto programos, chronometro, laikmačio, užrašinės ir t.t. Aparatėlis yra labai kompaktiškas ir plonas (10,4 x 4,3 x 1,1 cm), lengvas (75 g) ir nebrangus. Oficialiose operatorių svetainėse jo neradau, bet šiaip jis parduodamas už maždaug 600 litų be sutarties.

REKLAMA

„SonyEricsson“ labai įdomiai išsprendė telefono ir grotuvo suderinimo viename įrenginyje problemą: jei klaviatūros dangtis atlenkiamas – kaip mat įsijungia telefonas su savo sąsaja; jei uždaromas – ekrane iškart atsiranda grotuvo vaizdas (žr. pav.). Jei grotuvo prireikia „telefono“ režime, tai tereikia paspausti W mygtuką kairėje telefono briaunoje. Aplink korpusą dar išdėstyti garso reguliavimo ir klaviatūros užrakinimo mygtukai, o ant dangtelio – įprasti grotuvo mygtukai. Jų yra penki: paleisti/sustabdyti, pimyn ir atgal dainų navigacijai ir aukštyn/žemyn grojaraščio navigacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Ausinėms W350i naudoja tą pačią universalią „SonyEricsson“ „grėblio“ jungtį, kuri neleis jums pasirinkti ausinių patiems. Norintys sugadinti aplinkiniams nuotaiką, gali paleisti savo muziką per mažytį garsiakalbį kitoje korpuso pusėje. Nesakau, kad jis blogesnis už kitus, bet ir teigti, kad garso kokybė yra pritrenkianti, irgi negaliu. Užsidėkit geriau ausines.

Atlenkus dangtį, pasirodo standartinė telefono klaviatūra su keturių krypčių centriniu žiedu bei OK mygtuku centre. Dėl telefono plonumo jis privalo būti plokščias, tačiau malonumo naudotis tai neprideda – pirštai slysta paviršiumi, spaudymo tikslumas galėtų būti geresnis. Tas pats pasakytina ir apie skaičių mygtukus. Kiti bandyti „SonyEricsson“ turėjo gerokai patogesnes klaviatūras, tačiau W350i ji yra ploniausia. Teks priprasti maigyti labai kietus trumpos eigos mygtukėlius slidžiu paviršiumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nuo klaviatūros, visas W350i korpusas yra visiškai neslidus – toks šiltas, „minkštas“, gumuotas. Labai malonu laikyti rankoje. Ir pirštų atspaudų praktiškai nesimato, nebent pasuktumėte tam tikru kampu prieš šviesą. Dangtelis įpratus kuo puikiausiai atsidaro viena ranka. Beje, iš pradžių jis atrodo labai trapus, bet nulūžti neturėtų – jis atsilenkia maždaug 225 laipsnių kampu.

Paties telefono sąsaja gerokai paprastesnė už G900 ar G700, bet visi būtiniausi dalykai yra ir lengvai pasiekiami. Šiek tiek trikdo tas grotuvo režimas uždarius dangtelį – bent jau laikrodį esu įpratęs matyti net budėjimo režime.

Negaliu W350i lyginti su anksčiau bandytu „superwalkmanu“ W890i. Šis yra daug paprastesnis, be pretenzijų ir kvapą gniaužiančios kainos. Ne įvaizdžiui jis, bet muzikos klausymui ir paplepėjimui su draugais. Tačiau apie panašų telefoniuką manęs labai dažnai klausia. Arba apie grotuvėlį. Galėsiu pasiūlyti W350i – grotuvą su ryšiu. Ir tiesiogine, ir perkeltine prasme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų