REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę namuose

Žalgiriečiai šių metų Lietuvos A lygos pirmenybėse namie šventė pirmąją pergalę. Per principinį sostinės derbį 1:0 (0:0) įveikta „Vėtra“. Tai buvo 12-ojo čempionato turo rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA

Įvartį 83-ą minutę įmušė vidurio gynėjas Igoris Steško. „Žalgirio“ futbolininkai po kampinio įžaidė kamuolį. Baudos aikštelėje šis atiteko Raimondui Vilėniškiui, kuris meistriškai suklaidino gynėją ir atliko perdavimą I.Steško. Po žalgiriečio smūgio „Vėtros“ vartininkas pirštų galiukais kamuolį lietė, bet jis kirto vartų liniją.

REKLAMA

I.Steško įmušė savo pirmąjį įvartį šių metų sezone, o rezultatyvų perdavimą atlikęs R.Vilėniškis aikštėje pasirodė 77-ą minutę - jis keletą rungtynių praleido dėl traumos.

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Mindaugo Čepo komentaras: „Noriu padėkoti komandai, kuri sunkioje situacijoje parodė charakterį. Varžovams sąmoningai atidavėme teritorinę persvarą, pasirinkdami greitų atakų taktiką. Tai - pasiteisino. Pagaliau ir Fortūna buvo mūsų pusėje, kuri per trejas pastarąsias varžybas nuo „Žalgirio“ nusisukdavo“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vėtros“ trenerių štabo atstovas Albertas Klimavičius pažymėjo, jog lygiaverčių varžovų dvikovoje šįsyk „Žalgiriui“ pasisekė labiau. Du kartus po Gedimino Butavičiaus (42 min.) ir Vitalio Stankevičiaus (81 min.) smūgių kamuolys pataikė į „Žalgirio“ vartų virpstą ir skersinį.

Tačiau žalgiriečiai susikūrė ne ką mažiau progų. 23-ą minutę teisėjas iš Kauno Gediminas Mažeika parodė, jog už žaidimą ranka į „Vėtros“ vartus skiria 11 metrų baudinį, bet pasitaręs su padėjėju šį savo sprendimą atšaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėl labai aktyviai rungtyniavo mūsų ekipos kairysis saugas Ramūnas Radavičius, draskęs varžovų gynybą. Po jo smūgio 25-ą minutę kamuolys prašvilpė šalia virpsto, bet dažniausiai R.Radavičius grėsmę sukeldavo savo reidais į baudos aikštelę.

Antrajame kėlinyje mūsų ekipos atakas pagyvino puolėjas Nikolajus Misiukas, pakeitęs tik kovą imitavusį bulgarą Georgijų Kalaidžijevą. 72-ą minutę N.Misiukas vos „neuždarė“ Aleksejaus Dubynos perdavimo iš dešiniojo krašto.

Po rungtynių Žalgirio“ gerbėjai ilgai komandai dėkojo už taip ilgai lauktą pergalę.

Prieš varžybų pradžią ištikimieji žalgiriečių fanai iš „Žalgirio“ stadiono pietų IV sektoriaus iškėlė didžiulę mūsų klubo vėliavą, kurios viduryje buvo iškirpta širdis ir uždegti deglai. Kitos Lietuvos komandos apie tokį palaikymą gali tik pasvajoti!

REKLAMA

„Žalgirio“ rungtyniavo tokios sudėties (4-4-2): Ernestas Šetkus - Aleksejus Dubyna, Audrius Veikutis, Igoris Steško, Egidijus Vaitkūnas - Julianas Bursukas, Arvydas Veikutis (Raimondas Vilėniškis, 77), Ervinas Kvitkauskas, Ramūnas Radavičius - Andrius Puotkalis (Artūras Steško, 90+1), Georgijus Kalaidžijevas (Nikolajus Misiukas, 46).

Įspėti E.Kvitkauskas (17), A.Dubyna (90).










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų