REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kosovo serbai, ignoruodami Jungtines Tautas (JT) ir nepriklausomybę paskelbusią Kosovo albanų daugumą, šeštadienį sušaukė savo asamblėją.

REKLAMA
REKLAMA

Serbų „parlamentas“ sudarytas iš delegatų, išrinktų gegužės mėnesį per Serbijoje įvykusius visuotinius bei savivaldos rinkimus, nors tokius kitos valstybės veiksmus neteisėtais paskelbė ir JT, ir Kosovo vadovybė.

REKLAMA

Parlamentas oficialiai pasivadino Autonominės Kosovo provincijos savivaldybių sąjungos asamblėja ir paskelbė pareiškimą, kuriame apibrėžiami jo įgaliojimai.

„Šis parlamentas priima įstatymines priemones, rezoliucijas ir turi teisę siūlyti Serbijos Respublikos parlamentui ... priimti naujus įstatymus, svarbius piliečių gyvenimui“, - sakoma jo pareiškime.

Į pirmąją sesiją etniškai padalytame Mitrovicos mieste susirinko 30 iš 53 į šią asamblėją išrinktų narių.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma jų yra iš kadenciją baigiančio Serbijos nacionalistų premjero Vojislavo Koštunicos Serbijos demokratų partijos ir ultranacionalistų Serbijos radikalų partijos, kurios vienas delegatas, Radovanas Ničičius, buvo išrinktas asamblėjos pirmininku.

Sesiją iš karto pasmerkė Kosovo premjero pavaduotojas Ramas Manajus, pavadinęs ją „bandymu sukurti virtualų parlamentą, kuris ir toliau manipuliuos serbais“.

Vietos naujienų agentūrai „Beta“ jis sakė, kad ta sesija yra „neteisėta ir nepriimtina“, ir pridūrė, kad ji neturės „teisinio poveikio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmojoje „parlamento“ sesijoje dalyvavo keli kadenciją baigiančios Serbijos nacionalistų vyriausybės ministrai, įskaitant buvusį ministrą Kosovo reikalams Slobodaną Samardžičių.

Kreipdamasis į asamblėją S.Samardžičius sakė: „Esu įtikintas, kad Serbija, serbų valstybė gali grįžti į Kosovą tarpininkaujant šiam parlamentui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų