REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Senatas patvirtino įstatymo projektą, kuriuo buvęs Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Nelsonas Mandela ir jo vadovaujamas Afrikos nacionalinis kongresas (ANC) bus išbraukti iš JAV teroristų stebėjimo sąrašo, penktadienį pranešė įstatymų leidėjai.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien Jungtinės Valstijos pagaliau ryžosi atsikratyti didelės gėdos - nepagarbiai traktuoti ir teroristų stebėjimo sąraše laikyti didį lyderį", - sakė senatorius Johnas Kerry.

REKLAMA

Naujasis įstatymas dabar keliaus į Baltuosius rūmus, kur jį, kaip tikimasi, prezidentas George'as W.Bushas turėtų suspėti pasirašyti iki liepos 18 dienos, kai kovos su apartheidu lyderiui ir Nobelio taikos premijos laureatui N.Mandelai sukaks 90 metų.

Panašų įstatymo projektą priėmė ir Atstovų rūmai. Pasak šių rūmų narės Barbaros Lee, N.Mandela buvo paskelbtas teroristu devintajame dešimtmetyje, kai prezidentas buvo Ronaldas Reaganas. Tuomet teroristais klaidingai būdavo įvardijami asmenys, iš tiesų buvę didvyriai ir kovotojai už laisvę.

B.Lee pridūrė, kad ANC nariai ir jo lyderis galėjo vykti į Jungtinių Tautų būstinę Niujorke, bet ne į Vašingtoną ar kitas JAV vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų