REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos čempionate liko sužaisti tik vieną susitikimą. Ta proga svetainė „Europosort“ nusprendė išrinkti geriausius turnyro žaidėjus, gražiausius įvarčius, apmaudžiausias klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias žaidėjas

Kol kas nė vienas žaidėjas neparodė tokios formos, kuri leistų teigti, kad geriausio žaidėjo titulas turi būti skirtas būtent jam. Grupės turnyre žibėjo olandas Wesley Sneijderis, kuris vedė ekipą į puikias pergales prieš Italiją bei Prancūziją. Tačiau olandai paskendo jau ketvirtfinalyje, o pats W. Sneijderis ketvirtfinalio susitikime toli gražu nežibėjo.

REKLAMA

Praleidęs pirmąsias dvi čempionato rungtynes, puikiai į Rusijos vienuolikės žaidimą įsijungė saugas Andrejus Aršavinas, tačiau geras šio Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo žaidėjo pasirodymas tęsėsi vos porą susitikimų, o pusfinalio susitikime su Ispanija Andrejus buvo visiškai nepastebimas.

Geriausi šio čempionato puolėjai – Davidas Villa, Romanas Pavliučenko bei Lukasas Podolskis – žaidė ganėtinai nestabiliai, tuo tarpu ispanų saugas Čescas Fabregasas dar turėjo per mažai laiko pasireikšti.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos rinktinės kapitonas Michaelis Ballackas, padedamas saugo Bastiano Schweinsteigerio, atvedė savo ekipą į finalą. Tačiau geriausiu turnyro žaidėju šiuo metu dar pretenduoja tapti bene 6 ar 7 žaidėjai, kurie turi progą sužibėti finale, o gal net įmušti lemiamą įvartį.

Gražiausias įvartis: W. Sneijderis į italų vartus

Čempionate būta nemažai bandymų nuginkluoti varžovų vartininkus puikiais tolimais smūgiais. Tačiau toli gražu ne visiems pasiryžusiems išbandyti savo toliašaudę artileriją sekėsi vienodai. Bene labiausiai įsimintinas yra būtent W. Sneijderio įvartis į Gianluigio Buffono vartus, po kurio oranžiniai pirmavo jau 3:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertas paminėjimo ir Zlatano Ibrahimovičiaus taiklus smūgis į Graikijos rinktinės vartų sargo Antonio Nikopolidžio vartus. Gražus buvo ir M. Ballacko tolimas smūgis, išplėšęs pergalę vokiečiams susitikime su Austrija. Tačiau „Eurosport“ nuomone, gražiausią įvartį pelnė būtent W. Sneijderis.

Turnyro nepataikymas: M. Gomezas susitikime su Austrija

Vokiečių puolėjas Mario Gomezas atrodė blankus viso šio čempionato metu. Birželio 16 dieną jo ekipa žaidė lemiamas varžybas su šeimininkais austrais. Vokiečiams, norintiems patekti į ketvirtfinalį, reikėjo pergalės arba bent jau lygiųjų. Jau 4 susitikimo minutę Miroslavas Klose puikiu perdavimu išvedė M. Gomezą visiškai prieš tuščius vartus, tačiau šis iš kelių metrų atstumo nesugebėjo pelnyti įvarčio.

REKLAMA

Geriausios turnyro rungtynės: Turkija – Čekija

Europos čempionate netruko įsimintinų susitikimų. Olandai puikiu stiliumi grupės turnyre nuo žemės paviršiaus nušlavė tiek pasaulio čempionus italus, tiek vicečempionus prancūzus. Vokietija puikiose ketvirtfinalio rungtynėse 3:2 įveikė Portugaliją, iki tol laikytą viena iš turnyro favoričių.

Tačiau bene labiausiai į futbolo gerbėjų atmintį turėjo įstrigti A grupės lemiamos varžybos tarp Čekijos bei Turkijos. Būtent čia turkai sukūrė pirmąjį savo stebuklą šiame čempionate. Likus 15 minučių iki susitikimo pabaigos, čekai dar pirmavo rezultatu 2:0, tačiau Arda Turanas grąžino Fatiho Terimo kariaunai viltį, o pačioje mačo pabaigoje Nihatas Kahveci dviem mirtinais smūgiais išspyrė čekus iš turnyro.

REKLAMA

Geriausias vartininko epizodas: G. Buffonas susitikime su Rumunija

Antrosiose C grupės rungtynėse, žaisdama su rumunais, Italijos vienuolikė buvo atsidūrusi ant bedugnės krašto. Likus žaisti 9 minutes, italų gynėjas Christianas Panucci uždirbo 11 metrų baudinį į savo ekipos vartus. Jei Adrianas Mutu būtų buvęs tikslus, „squadra azzurri“ jau po grupės turnyro būtų buvusi priversta keliauti namo. Tačiau situaciją išgelbėjo Turino „Juventus“ vartų sargas G. Buffonas. A. Mutu smūgiavo į vartų vidurį, o vartininkas, nepaisant to, kad šoko į kairę, rankos mostu sugebėjo atmušti į vartus skriejusį kamuolį ir išsaugojo italų viltis kovoti dėl patekimo į ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blogiausias vartininko epizodas: P. Čechas susitikime su Turkija

Turkijos rinktinės vartų sargas Rustu Recberas padarė nedovanotiną klaidą susitikime su vokiečiais, po kurios M. Klose persvėrė rezultatą savo ekipos naudai. Tačiau pačia grubiausia vartininko klaida veikiausiai reikėtų laikyti Petro Čecho „kliurką“ susitikime su Turkija. Nesugebėjęs savo rankose išlaikyti iš krašto skersuoto kamuolio vienu geriausių pasaulio vartininkų tituluojamas P. Čechas leido turkui Nihatui nekliudomam pasiųsti kamuolį į tuščius vartus ir taip išlyginti rezultatą.

REKLAMA

Geriausias treneris: Fatihas Terimas

Tiek Olandijos rinktinės treneris Marco van Bastenas, tiek rusų strategas Guusas Hiddinkas nusipelno pagyrų, tačiau jų ekipos lemiamus susitikimus žaidė itin prastai. Kroatijos rinktinės treneris Slavenas Biličius taipogi sugebėjo sulipdyti komandą, kuri demonstravo akiai malonų futbolą. Tačiau jo ekipa iš kovos dėl Henry Delaunay vardo trofėjaus pasitraukė jau ketvirtfinalyje. Tad geriausiu strategu „Eurosport“ pripažino turkų „imperatorių“ Fatimą Terimą, kuris sugebėjo nuvesti savo ekipą net iki pusfinalio, kuriame stipriai nukraujavusi jo ekipa sugebėjo iki pat mačo pabaigos tampyti nervus aiškiais favoritais laikytiems vokiečiams.

REKLAMA

Didžiausias nusivylimas: Prancūzija

Komanda, kuri savo atakoje turi tokius žaidėjus kaip Thierry Henry, Franckas Ribery, Karimas Benzema ar Nicolas Anleka per 3 rungtynes tesugebėjo pelnyti vos 1 įvartį. Pernelyg didelis trenerio Raymondo Domonecho pasitikėjimas karjeros saulėlydyje esančiais žaidėjais bei kolektyvinis formos nuosmukis atvedė prancūzus prie bedugnės krašto.

„Les Bleus“ ne tik nesugebėjo pralaužti rumunų gynybos, tačiau po to beviltiškai pralaimėjo olandams, o paskutiniajame susitikime buvo galva žemesni už italus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuobodžiausios rungtynės: Prancūzija – Rumunija

Švedų susitikimas su Graikija taipogi nebuvo pats nuostabiausias futbolo reginys, tačiau per jį mes bent išvydome porą įvarčių. Tuo tarpu per Rumunijos ir Prancūzijos rungtynes futbolo gerbėjai apskritai teišvydo vos vieną smūgį į vartų plotą, o aikštėje nė viena ekipa nedemonstravo didelio noro nugalėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų