REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikėja, vokalo mokytoja Daina Bilevičiūtė neseniai grįžo iš tarptautinio vaikų ir jaunimo konkurso „Opus 2008“, vykusio Ispanijos kurorte Ljoret de Maras. Ten jai teko patirti keisčiausių nuotykių.

REKLAMA
REKLAMA

Į Ispanijoje vykusį konkursą D.Bilevičiūtė vežėsi septynis savo mokinius. Keturi iš jų grįžo su apdovanojimais. „Konkursantai varžėsi 4 kategorijose: solistų, ansamblių, šokėjų ir muzikantų. Laimėjome dvi trečiąsias vietas, du diplomus, specialų prizą - kvietimą į kitą konkursą, o dvi 14-15 metų mano mokinės, atlikusios AC/DC programą, nuraškė pirmąją vietą“, - pelnytai didžiuojasi mokytoja.

REKLAMA

Ljoret de Maro kurorte jai teko patirti ne tik konkurso jaudulį. Vieną D.Bilevičiūtės mokinių apšvarino ilgapirščiai - pavogė dokumentus, pinigus. „Teko ir su konsulatu pabendrauti, buvo nerimo. Bet viskas išsisprendė“, - trumpai komentuoja Daina.

Darsyk nemalonūs pojūčiai aplankė tada, kai autobusas, vežęs lietuvius į Monserat vienuolyną, įstrigo kelyje ir ratas pakibo virš bedugnės. „Visi išbalome kaip popierius, bet šaunuoliai vairuotojai liepė nepanikuoti ir pamažėl išsisuko iš situacijos“, - sako D.Bilevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Daug įdomesnė jai kita istorija. „Eidama gatve prasilenkiau su labai gražia moterimi. Suprantama, palaikiau ją ispane. Bet ji staiga apsisuko, grįžo prie manęs ir klausia: „Ar jūs kalbate lietuviškai?“ Atsakiau - taip. Tada ji sako: „Labas, Daina.“ Tai buvo mano pusbrolio dukra!“ - emocingai pasakoja D.Bilevičiūtė.

Pasirodo, seniai nematyta dukterėčia gyvena Ljoret de Mare su savo neeiliniu vyru. „Negalėjau patikėti savo ausimis - jis yra flamenko šokėjas Chosė Leonas, dukart Gineso knygos rekordininkas, išmušantis daugiausia flamenko kirčių - net 1068 per minutę! Jis yra pralenkęs 1968 ir 1985 metų rekordininkus, o paties 2002 metais pasiekto rezultato niekas nesugeba pagerinti, - beria skaičius Daina. - Giminaitė mus pasikvietė į jo koncertą. Paskui ilgai negalėjau užmigti. Tą reginį drauge stebėjusi Kauno muzikinio teatro balerina sakė, kad jai jau po dviejų minučių būtų atrofavęsi visi raumenys. Klausiau Chosė, kaip jis taip sugeba. Ispanas man paaiškino, kad flamenko šoka nuo 4 metų, o 14-os sulaukęs jau turėjo pirmą savo mokyklą. Užsidegiau noru atvežti jį su grupe į Lietuvą.“

Ispanijos saule į valias pasimėgavusi D.Bilevičiūtė grįžusi tiesiog trykšta gera nuotaika, pasakoja daug pamačiusi ir visokių įdomybių paragavusi. „Valgiau sraigių su aštriu pomidorų padažu, kalmarų, galybę nepažįstamų žuvų. O bene didžiausią įspūdį padarė jūrinės kriauklės. Vaikai nenorėjo jų ragauti, tik žiūrėjo, kaip aš valgau“, - kvatoja D.Bilevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų