REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį turėtų galutinai apsispręsti dėl draudimo rūkyti lauko kavinėse bei visose kitose laisvalaikio praleidimo įstaigose. Be to, bus svarstomas siūlymas drausti rūkyti patalpose, kuriose vyktų sporto varžybos ar kiti renginiai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Sveikatos apsaugos komitetas dar trečiadienį pareiškė, kad drausti rūkyti lauko kavinėse yra dar per anksti. Komiteto pirmininkas, konservatorius Antanas Matulas išreiškė nuogąstavimus, jog visuomenė tokiam draudimui yra nepasirengusi.

REKLAMA

Taip pat aiškinama, kad lauko kavinė yra neaiški sąvoka, nes tokiomis kavinėmis negalima laikyti vietų, kur į lauką tiesiog išnešami staliukai.Rūkyti kavinių ir restoranų viduje Lietuvoje draudžiama jau pusantrų metų – nuo 2007-ųjų pradžios.

Visgi, Sveikatos reikalų komitetas nepritarė Seimo narių Danutės Bekintienės ir Edvardo Žakario pasiūlymams. Komiteto nariai pritarė Seimo narių Algio Čapliko ir Vytauto Bogušio pasiūlymui iš Tabako kontrolės įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 5 punkto išbraukti žodžius „bei teritorijose, kuriose teikiamos viešojo maitinimo paslaugos“ ir minėtose teritorijose nedrausti rūkyti.

Seimo narys Pranas Vilkas siūlė pakeisti 3 straipsnio 9 dalį, uždraudžiant prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 valandos iki 8 valandos mažmeninės prekybos įmonėse (išskyrus savivaldybių tarybų ribojamus atvejus). Seimo narys taip pat siūlė šio draudimo netaikyti alkoholiniams gėrimams, parduodamiems tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiose prekybos vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami tik iš Lietuvos Respublikos išvykstantiems keleiviams. Šiam siūlymui pritarta iš dalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų