REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

18 metų naftos gavyba Vakarų Lietuvoje užsiimanti AB “Geonafta” visą ilgąjį savaitgalį sugebėjo nuslėpti, kad dar ketvirtadienį jų verslovėje Kretingos rajone, Kluonalių kaime, įvyko avarija.

REKLAMA
REKLAMA

“Vakarų ekspresui” aplinkosaugininkai teigė apie avariją sužinoję vakar iš atsitiktinių žmonių.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad trūko po žeme esantis vamzdis, kuriuo į separatorius teka išsiurbto vandens ir naftos mišinys. Jis išsiliejo po žeme ir per drenažą užteršė gruntą.

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento Kretingos regiono agentūros vedėjas Ričardas Kašėta teigė, kad naftininkai už avarijos nuslėpimą bus baudžiami administracine tvarka ir gaus iki 1 tūks. litų baudos.

“Dabar Jūrinių tyrimų centre yra atliekami užteršto grunto tyrimai, aiškinsimės, kokia yra mišinio koncentracija, skaičiuosime padarytą žalą gamtai. Tačiau naftininkai jau buvo nukasę užterštą gruntą ir išvežę į grunto valymo technologijų įmonę”, - mūsų dienraščiui sakė R. Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA

Jis paaiškino, kad tuo atveju, jei yra likviduojama padaryta žala gamtai, paprastai baudos neskiriamos. Kur kas blogiau būtų buvę, jei nafta būtų patekusi į netoliese esančią Akmenos upę.

“Tačiau upės neužteršė, nes būtume apie tai žinoję. Ten poilsiauja žmonės ir tikrai būtų pranešę. Buvome apžiūrėti upės įvykio vietoje”, - tikino aplinkosaugininkas.

Paklaustas, kodėl naftininkai nepranešė apie avariją, R. Kašėta tikino, kad bendrovėje avarija įvyko pirmą kartą per 18 veiklos metų, todėl buvo skubiai likviduojami teršalai, darbuotojai neva patyrė stresą.

Taip pat aiškinta, kad vamzdyje atsiradęs plyšys tebuvo pieštuko skersmens.

“Geonaftos” gamybos direktorius Kęstutis Ivanauskas žurnalistams teigė, esą darbuotojai apie avariją sužinojo iškart, nes vamzdyje buvo sumažėjęs slėgis.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų