REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano galimą piktnaudžiavimą tarnyba prokurorai sieja su Pilietinės demokratijos partijos finansavimu, kuris taip pat yra tiriamas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį popiet Seime posėdžiauja speciali parlamentarų komisija, sprendžianti, ar patenkinti prokurorų prašymą panaikinti V.Muntiano neliečiamybę.

REKLAMA

Iš minėtos komisijos narių trečiadienį nusišalino vienas jos narių „pilietininkas“ Andrius Baranauskas.

Komisijos posėdyje dalyvavęs prokuratūros atstovas informavo, kad A.Baranauskas buvo apklaustas kaip liudytojas dėl partijos finansavimo.

„Pilietininkas“ netrukus paliko komisijos posėdžių salę ir nusišalino nuo komisijos darbo.

„Aš buvau viename epizode apklaustas, pasirodo, toje pačioje byloje, kur buvo pareikšta abejonių dėl partijos finansavimo. Pasirodo, čia ta pati byla, kurioje aš apklaustas kaip liudytojas. Aš nežinojau, kad čia ta pati byla“, - trečiadienį išėjęs iš komisijos posėdžio žurnalistams sakė A.Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Teisaugininkams įtarimų yra sukėlęs penkių privačių asmenų atliktas pavedimas į „pilietininkų“ partijos sąskaitą praėjusių metų gruodį.

Penki kauniečiai tą pačią dieną partijai paaukojo vienodą pinigų sumą. Valentinas Gružinskas, Haris Dronseika, Linas Jakštas, Bronius Mažeika ir Arūnas Povilaitis 2007 metų gruodžio 3 dieną solidariai paaukojo po 4 tūkst. litų.

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas praėjusią savaitę paprašė panaikinti „pilietininko“ V.Muntiano neliečiamybę. Parlamentarą norima apklausti kaip įtariamąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Muntianui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo ir dokumentų klastojimo. Iki šiol V.Muntianas prokuratūroje buvo apklaustas kaip liudytojas du kartus.

Kaip yra sakęs generalinis prokuroras A.Valantinas, įtariama, kad V.Muntianas pasinaudojo savo, kaip Seimo pirmininko įtaka, ir siekė, jog Kauno apskrities viršininko įsakyme, kuriuo buvo tvirtinama Kėdainių rajone Angrinių kaime esančio sklypo dalijimo projektas, būtų nurodyta, kad esą jame jau egzistuoja seni pastatų pamatai, kurie suteiktų galimybę statyti naujus pastatus.

REKLAMA

Minimas sklypas priklauso verslininkui M.Grūdei, tačiau jis turėjo atitekti V.Muntianui. Sklypas yra vandens telkinio apsaugos zonoje, todėl jame statybos nėra leidžiamos. Tuo metu V.Muntianas esą siekė įrodyti sklype anksčiau egzistavus pastatus, kad tai sudarytų galimybę vykdyti statybas šiame sklype ateityje.

Pasak generalinio prokuroro, Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras, norėdamas palaikyti gerus santykius su V.Muntianu, vykdė neteisėtus jo nurodymus, kad bendrovė „Geometra“ parengtų sklypų padalijimo planą ir fiksuotų tikrovės neatitinkančią padėtį. A.Valantinas parlamentarams pasakojo, jog V.Vizbaras nurodė įkasti pamatų blokus V.Muntianui atiteksiančiame sklype ir taip imitavo senus pamatus.

Seimo specialioji komisija galutinį sprendimą dėl V.Muntiano neliečiamybės įpareigota priimti iki birželio 30 dienos. Šiuo metu komisijos nariai susipažįsta su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų