REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienis Lietuvos ir pasaulio biržose

Po ilgojo savaitgalio Vilniaus vertybinių popierių biržoje prekyba prasidėjo optimistiškai. OMXV indeksas pakilo 0,27 proc. iki 430,46 punkto ribos. Bendra VVPB apyvarta siekė 8,32 mln. litų, o sandorių buvo sudaryta 460. Brangusių bei pigusių pozicijų santykis atitinkamai buvo 10/13.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar JAV biržų indeksai smuktelėjo žemyn: Dow Jones – 0,29 proc., Standard & Poor‘s 500 - 0,28 proc., o Nasdaq - 0,73 proc. Indeksams smarkiau nukristi sukliudė finansų sektoriaus kompanijų akcijos - ypač pašoko neseniai stipriai pigusių regioninių bankų akcijų kainos. Tačiau bendra apyvarta akcijomis išliko nedidelė, kadangi investuotojai buvo gana atsargūs prieš šiandien įvyksiantį FED posėdį. Dauguma rinkos analitikų prognozuoja, kad FED bazines palūkanų normas paliks nepakitusias – 2,0 proc.

REKLAMA

Tuo tarpu Azijos regiono biržose, išskyrus Japoniją ir Australiją, šiandien indeksai šoktelėjo aukštyn. Ypač į viršų iškopė Kinijos Shanghai Composite – 5,24 proc. Na, o didžiausioje regione, Tokijo biržoje, indeksas Nikkei 225 smuktelėjo 0,14 proc. Investuotojams ūpą numušė pasklidusi žinia apie nekilnojamojo turto kompanijos „Suruga Corp.“ bankrotą, dėl kurios žemyn „nuvažiavo“ visų statybos bei nekilnojamojo turto bendrovių akcijų kursai.

REKLAMA
REKLAMA

Europoje biržų indeksus į viršų šiandien kelia finansų sektoriaus kompanijų akcijos. Pagrindinė naujiena buvo banko „Barclays Plc“ (+3,94 proc.) pranešimas apie numatomą išleisti papildomą 8,9 mlrd. JAV dolerių vertės akcijų emisiją, kurią įsigyti planuoja investuotojai iš Kinijos, Kataro, Singapūro ir Japonijos. Dėl teigiamų UBS analitikų rekomendacijų brangstant Prancūzijos draudimo bendrovės „Scor SE“ (+3,7 proc.) akcijoms, iš paskos kyla ir kitų šio sektoriaus kompanijų akcijų kainos. Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600 dienos bėgyje buvo pakilęs 0,82 proc.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų