REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos politiką purtantys skandalai kyla dėl to, kad jūsų visuomenėje vyrauja iškreipta individualizmo forma. Politikai nesijaučia įsipareigoję atstovauti kokiems nors kitiems interesams, išskyrus jų pačių. Todėl jie nepaiso Lietuvos gyventojų daugumos valios ir priima netinkamus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos padėtis Lietuvoje yra gana dramatiška. Ilgą laiką jūs galėjote apsirūpinti energija patys, tačiau padėtis keičiasi, ir liksite priklausomi nuo energijos tiekimo iš užsienio. Jūs galite kaltinti savo vyriausiąjį derybininką dėl to, kad jis sutiko su tokiomis sąlygomis stojant į ES. Kaip ten nebūtų, dabar tai jau istorija.

REKLAMA

Dėl šios įtemptos situacijos visa politika, susijusi su energetika, yra labai svarbi Lietuvai. Energijos tiekimo užtikrinimas yra svarbus kiekvienai šaliai, tad būtų galima tikėtis, kad Lietuvos politikai jaučia atsakomybę ir stengiasi surasti sprendimą, kuris pasitarnautų visų lietuvių gerovei. Tačiau jie to nedaro. Dėl visų skandalų, į kuriuos įsivelia jūsų neatsakingi politikai, Ignalinos 2 projektas yra nuolat atidedamas.

REKLAMA
REKLAMA

Ignalinos 2 projektas labai svarbus Lietuvai, taip pat jis neabejotinai žada didžiulius pelnus. Taigi Ignalina 2 yra ne tik Lietuvos politikų garbės ir prestižo reikalas. Kartu tai yra politikų galimybė nepaprastai pasipelnyti patiems. Čia valdžios elitas, kurį sudaro nesveikais ryšiais susaistyti privatūs ekonominiai interesai ir politikai, nori savo pyrago dalies.

Pastarieji skandalai, susiję su „Maxima“, „Leo LT“ ir Ignalina 2 neturi beveik nieko bendra su skirtingais socialinių grupių interesais energetikos srityje. Juos nulėmė ne socialinių grupių interesai, o išplitusi korupcija ir stiprūs asmeniniai partijos elito interesai. Artimuose, formaliuose ir neformaliuose „Maximos“, „Leo LT“ ir socialdemokratų ryšiuose įmaišyta Kirkilo asmeninė galia, socialdemokratų politika ir bendrovės „Maxima“ interesai. Tai reiškia, kad politikai rūpinasi ne bendrais visų lietuvių energetiniais interesais, o viso labo siaurais pelno siekiančios bendrovės interesais ir nepaiso tolimesnės perspektyvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio svarbaus energetinio klausimo visiškas žlugimas politiniame lygmenyje atskleidžia, su kokiais dideliais iššūkiais susiduria Lietuva, kurioje dominuoja tikėjimas laisvais individais ir laisva rinka. Iškreiptas supratimas apie individualizmą jūsų visuomenėje yra nulemtas neteisingos kapitalizmo traktuotės, kurią kasdien propaguoja jūsų politinis elitas. Visas Lietuvos visuomenės vystymasis yra visiškai perduotas laisvajai rinkai ir stipriems privatiems finansiniams veikėjams, kurie kartu su politiniu elitu visų pirma tuo naudojasi savo asmeninei naudai.

REKLAMA

Ar partijos vadinasi socialdemokratais, valstiečiais liaudininkais ar liberalais, pavadinimai neturi nieko bendra su projektuojamu visuomenės vystymusi. Visos politinės partijos, kurios šiuo metu yra Seime, be išimčių, yra viso labo skirtingų Lietuvoje veikiančių elitų galios įrankiai. Šios partijos yra dominuojamos jų pačių ekonominių tinklų ir elitų, kuriuose kiekvienas pelnosi iš korupcijos ir turi naudos partijoms priimant sprendimus.

Nenuostabu, kad dauguma lietuvių yra sotūs tokios politikos. Lietuvos politikoje besitęsiančios skirtingų galios centrų grumtynės dėl  Ignalinos 2 projekto neturi nieko bendra nei su partijų politika, nei su bendrais Lietuvos visuomenės interesais, svarbiais šalies ateičiai. Labiau tiktų Lietuvos partijų politiką palyginti su mafijos struktūromis Sicilijoje. „Politinės kovos“ iš tiesų tėra susidūrimai tarp klanų, nepasidalijančių įtakos sferomis.

Užuot vysčiusi gyvybingą, į ateitį orientuotą energetikos politiką su demokratiniu bendruomenės gėrybių, priklausančių visiems lietuviams, valdymu, politikai siekia patenkinti tik savo pačių ekonominius interesus nugvelbdami gėrybes, kurios priklauso visiems lietuviams. Šiame žaidime pralaimi nacionalinė ekonomika, politinė sistema ir Lietuvos gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų