REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kada vasarą prisimenate kino teatrą? Statistika rodo, kad tada, kai lauke lyja. Bet vasarą kinas žiūrovų minias sutraukia ir saulėtą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Vasarą gali pasirodyti, kad į kiną einama kur kas rečiau.

Tačiau specialistai teigia, kad kaip tik šiuo metų laiku pasiekiami kino teatrų lankomumo rekordai, praneša LTV laida „Labas rytas“.

REKLAMA

Liepa ir rugpjūtis, pasak „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovo Dainiaus Beržinio, yra patys aktyviausi mėnesiai.

Kino sferoje dirbantys žmonės pripažįsta, jog pagrindinis kino konkurentas yra geras oras laisvadieniais.

„Yra tam tikros „duobės“, kai sušvinta pirma saulutė, kai galima pasistatyti palapinę. Kinas ir gamta yra konkurentai“, – pastebi D. Beržinis.

Ir jei kam pasirodė, kad vasaros repertuare daugiau lengvesnio žanro filmų, klysta ir jie.

„Kas ką mėgsta, tas tą mato. Jeigu peržiūrėtume repertuarą, pamatytume, kad yra visko. Holivudo filmai sutraukia daugiau žiūrovų, todėl ir susidaro įspūdis, kad romantinių komedijų, veiksmo filmų yra daugiau“, – aiškina D. Beržinis, „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Lauko kinas pasaulyje turi senesnes tradicijas nei Lietuvoje. Bet, nepaisant neretai pasitaikančių blogų orų, prigijo kino po atviru dangumi tradicija sostinės Mokytojų namų kiemelyje.

Kad tradicijos prigytų, reikia laiko, sako ekspertai.

„Vasara – tai trys mėnesiai, ir kinas po atviru dangumi pasiteisina: tai egzotiška, kai lietus nelyja.

Noras žiūrėti kiną egzistuoja: kai oras prastesnis, tai yra viena iš geriausių pramogų“, – įsitikinusi Sonata Žalneravičiūtė, „Skalvijos“ kino centro programų koordinatorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje įsikūręs „Skalvijos“ kino centras tradiciškai nusprendė paatostogauti kartu su žiūrovais ir vėl kibti į darbus tik rugpjūtį.

„Kiekvienais metais „Skalvija“ išeina atostogų. Norime pailsėti. Kita vertus, akivaizdu, kad vilniečiai išvyksta atostogauti. Kai grįžtame rugpjūtį vėl jaučiame, kad žmonės yra išalkę gero kino – antrąją savaitę žmonių būna pilna“, – pasakoja „Skalvijos“ kino centro programų koordinatorė.

Simona Stanapėdytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų