REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Joninių išvakarėse vieno didžiausių Dzūkijos ežero bangose, sugedus valties varikliui, pradingo tarnybines pareigas vykdantys Veisiejų ir Metelių regioninių parkų direktoriai - 27 metų Donatas Pakutka ir 37 metų Romualdas Bagdžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar, praėjus maždaug parai nuo D.Pakutkos ir R.Bagdžiūno dingimo, gelbėtojams nepavyko aptikti nei dingusiųjų kūnų, nei valties, kuria jie išplaukė.

REKLAMA

Pražuvėlių buvo ieškoma motorinėmis valtimis, po dugną naršė narai, ežero plotą žvalgė UAB „Traidenis“ sraigtasparnis. „Tačiau per pusdienį trukusias paieškas nelabai toli kranto radome tik penkis nelegalius žvejybos įrankius“, - paieškos rezultatus apibendrino Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Lazdijų agentūros direktorius Gintautas Sanda.

Anot G.Sandos, abu direktoriai praėjusį pirmadienį vykdė tarnybines pareigas - Metelio ežere ieškojo nelegalių ungurių gaudyklių.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai R.Bagdžiūnas plaukdavo į tokias patikras su inspektoriumi iš savo vadovaujamo parko, tačiau šįkart į talką pasikvietė kolegą D.Pakutką iš gretimo Veisiejų regioninio parko.

Pastebėjo automobilį

Metelių miestelio gyventojai, šalia kurių sodybų yra nedidelė prieplaukėlė, automobilį „VW Cadi“ su Metelių regioninio parko skiriamaisiais ženklais pastebėjo pirmadienį apie pusę dešimtos ryto.

Automobilis toje pačioje vietoje stovėjo iki pat nakties. „Rytą atsikėlęs ir pamatęs, kad „VW Cadi“ vis dar tebestovi ten pat, nustebau ir sunerimau. Nuėjęs įsitikinau, kad nėra naujų vėžių. Tada jau neabejojau, kad nutiko kažkas negera“, - pasakojo paežerės gyventojas Algirdas Ribinskas, pranešęs apie įvykusią nelaimę dingusiųjų kolegoms ir pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi tą naktį visa Lietuva šventė Jonines, iš pradžių ruseno menkutė viltis, kad vyrai galėjo užsibūti pas kurį nors draugą. Tačiau labai greitai ji sudužo, nes paaiškėjo, jog nei D.Pakutkos, nei R.Bagdžiūno niekur nesisvečiuota.

Kaip dabar žinoma, D.Pakutka pirmadienį apie 16 val. skambino žmonai ir pasakė, kad sugedo valties variklis, bet jie jau grįžta į krantą. Daugiau artimiesiems susisiekti su jais nepavyko.

Valtis apvirto?

Ant kranto besibūriuojantys žmonės beveik neturėjo vilčių, kad bent vieną vyrą pavyks rasti gyvą.

REKLAMA

Meteliškių nuomone, nedidukė plastikinė valtis, kuria plaukė abu direktoriai, galėjo apvirsti nuo didelio svorio, kurį sudarė ežere surankioti nelegalūs žvejybos įrankiai (prie gaudyklių brakonieriai tvirtina pusplytes).

“Maždaug tuo metu, kai D.Pakutka skambino žmonai, buvo pakilęs stiprus gūsingas vėjas. Jis tikriausiai ir apvertė valtį“, - spėlionėmis dalijosi vietos gyventoja Alė Gardziulevičienė.

Manoma, kad iki kranto vyrams buvo likę plaukti maždaug kilometras. „Tokia valtis nepritaikyta plukdyti didesniam svoriui, ja galima plaukti tik žvejoti su meškere ar šiaip paplaukioti, tačiau regioninio parko darbuotojai ja beveik visada naudodavosi darbo reikalais“, - sakė „Neptūno“ bendrovės pirmininkas A.Ribinskas.

REKLAMA

Prie ežero susirinkusiųjų teigimu, D.Pakutka ir R.Bagdžiūnas šįkart buvo itin neatsargūs, neapsirengę gelbėjimo liemenėmis, netgi be irklų.



Antros tragiškos Joninės

Vyresnieji Metelių pakrantės gyventojai prisiminė, kad tai jau antras kartas, kai per Jonines Metelys pasiglemžia iš karto dvi aukas. Prieš dvidešimt trejus metus, taip pat Joninių išvakarėse, ežeras pražudė brolius Vladą ir Romą Malažinskus. Broliai išplaukė išbandyti naujo variklio ir daugiau į krantą nebesugrįžo.

D.Pakutkos šeimoje auga viena mažametė dukra. R.Bagdžiūno - du mažamečiai vaikai.

Rita Krušinskaitė   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų