REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užvakar popietę po gausaus lietaus Vilniaus gatvės virto upėmis. Lietus sutrikdė eismą magistralėje Vilnius-Kaunas, Kaune bei keliuose kituose miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Įkalinti autobuso keleiviai

Sostinės Geležinio Vilko gatvėje, po statomu viaduku, vanduo apsėmė tarpmiestinį autobusą su žmonėmis. Jiems į pagalbą atskubėjo ugniagesiai. Gumine valtimi priplaukę prie įstrigusios transporto priemonės gelbėtojai sodino žmones pas save ir per kelis kartus visus nuplukdė į saugią vietą.

REKLAMA

Nė vienas iš keleivių nenukentėjo. Pirminiais duomenimis, autobuso vairuotojas savo jėgomis pasiekė sausumą. Beje, šalia šio autobuso vandenyje įstrigo ir visureigis, juo važiavusiems žmonėms ugniagesių pagalbos taip pat neprireikė.

Pasak ugniagesių, maždaug tuo pačiu metu dar vienas autobusas su keleiviais kuriam laikui įstrigo sostinės Sodų gatvėje. Šio įvykio metu žmonės irgi nenukentėjo.

Pranešimų apie smarkiai apgadintą turtą ar didelius nuostolius Vilniaus specialiųjų tarnybų atstovai vakar tvirtino negavę.

REKLAMA
REKLAMA

Apsemtas viešbutis

Liūtis Vilniuje neaplenkė ir „Stiklių“ viešbučio, kuriame jau vakar apsistojo Lietuvoje viešinti Nyderlandų karalienė Beatričė. Vienas viešbučio bendrasavininkių Romualdas Zakarevičius vakar sakė, kad „Stikliai“ labiausiai nukentėjo ne dėl lietaus, o staiga patvinusių povandeninių šaltinių, kurių sostinės senamiestyje itin gausu.

Prasiveržęs požeminis vanduo gana greitai apsėmė viešbučio rūsius ir garažus. R.Zakarevičius vakar dar negalėjo pasakyti, ar „Stikliams“ padaryti dideli nuostoliai, tačiau tikino, kad Nyderlandų monarchei Beatričei nebus baisus joks lietus. Karalienė įsikūrė pastato viršuje esančiuose prezidentiniuose apartamentuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune pliekė ledukais

Kaune praūžusi audra su ledo kruša per 15 minučių užtvindė bei gatves, paralyžiavo mašinų eismą. Automobiliai, dar

neprivažiavę Kauno, stojo automagistralės Vilnius-Klaipėda pakelėse ir laukė, kol liūtis baigsis.

Kauno apskrities Civilinės saugos (CS) tarnybos duomenimis, daugiausiai 2-3 centimetrų skersmens ledo gabaliukų iškrito aukštesnėse miesto vietose, Vilijampolės ir Aleksoto mikrorajonuose, tačiau ledukai tik apgadino kelių automobilių stogus.

Žemesnėje Kauno vietoje daugiau žalos padarė liūtis bei ištirpę ledukai.

REKLAMA

Centre, Grunvaldo gatvėje, vanduo vietomis užliejo važiuojamąją gatvės dalį apie pusę metro. Prie Geležinkelio tilto po viaduku atsiradus didžiuliam „ežerui“, automobiliai negalėjo važiuoti Rokų ir Panemunės kryptimi. V.Juozapavičiaus prospekte sustojo troleibusai, važiuojantys į Žemuosius Šančius ir Panemunę. „Ežerai“ telkšojo ir Jonavos gatvėje,

trukdydami judėjimą senamiesčio kryptimi.

Liūtis užtvindė gyvenamųjų namų rūsius, ėmė smelktis į prekybos centrus. Viename jų buvo nutrauktas pirmame aukšte įsikūrusių kai kurių parduotuvių darbas, nes dėl salėse pasirodžiusio ir kylančio vandens teko išjungti elektrą. Kitame lietvamzdžiais nespėjantis nubėgti vanduo ėmė lašėti pro stogą į prekybos salę.

Gamtos išdaigos Kaune ir apskrityje prasidėjo jau praėjusį šeštadienį. Praūžus stipriai vėtrai Birštono apylinkėse buvo išversta 15 medžių. Dar keli medžiai virto Kaišiadorių rajone. Kaune, Žemuosiuose Šančiuose, medis užvirto ant kiosko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų