REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bazelio stadione ginklus surėmusioms Rusijos ir Olandijos rinktinėms per 90 minučių santykių išsiaiškinti nepavyko, tad kelialapio į Europos čempionato pusfinalį likimas sprendėsi pratęsimo metu. Rusai įrodė akivaizdų savo pranašumą ir triumfavo 3:1.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynes daug aktyviau pradėjo Guuso Hiddinko vadovaujami Rusijos žaidėjai. 6 minutę klastingu baudos smūgiu Jurijus Žirkovas patikrino Edwino van der Saro budrumą - patyręs olandų vartų sargas šį egzaminą sėkmingai išlaikė ir nukreipė kamuolį už galinės linijos. Po kampinio tolimą bombą paleido Denisas Kolodinas, bet ją nublokavo olandų gynėjai. 

REKLAMA

Dar geresnę progą vėjais paleido Romanas Pavliučenka, baudos aikštelėje paliktas visiškai be priežiūros, nesugebėjo smūgiu galva pataikyti į vartus. Tradicine oranžine apranga vilkėję olandai mačo pradžioje atrodė kiek susikaustę ir sutrikę, tad šiokią tokią persvarą savo rankose turėjo Rusijos rinktinė.



bbc.co.uk nuotr.

19 minutę Wesley Sneijderis individualiu reidu pabandė įveikti visą varžovų gynybą, bet paskutiniu momentu rusų baudos aikštelėje kilusį gaisrą užgesinti suspėjo Sergejus Ignaševičius.

REKLAMA
REKLAMA

26 minutę savo kojos taiklumą išbandė Orlando Engelaaras, bet jo smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia Igorio Akinfejevo vartų virpsto. Dar po kelių akimirkų olandai sukūrė kol kas pavojingiausią epizodą. Rafaelis van der Vaartas pakabino kamuolį į baudos aikštelę, tačiau ten perdavimo uždaryti nepavyko nei Nigelui de Jongui, nei Ruudui van Nistelrooy`ui.

Rusai savo varžovams neliko skolingi ir surengė net tris aštrius išpuolius. Du kartus savo tvirtovę apgynė E. van der Saras, atrėmęs Andrejaus Aršavino ir Deniso Kolodino šūvius, o sykį Rusijos žaidėjams pritrūko tikslumo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitoje aikštės pusėje visą savo meistriškumą buvo priverstas parodyti ir Igoris Akinfejevas, atmušęs Ruudo van Nistelrooy'aus smūgį. Kiek vėliau Rusijos vartų sargas susitvarkė ir su Rafaelio van der Vaarto tolimu bandymu. Netrukus nuskambėjo teisėjo iš Slovakijos Lubošo Michelio švilpukas, paskelbęs apie pirmojo kėlinio pabaigą - 0:0



bbc.co.uk nuotr.

Antrąjį kėlinį komandos pradėjo labai atsargiai ir nesiruošė apnuoginti savo užnugario. Žaidimas vyko aikštės viduryje ir tiek rusai, tiek olandai laukė varžovų klaidų.

REKLAMA

55 minutę klastingu baudos smūgiu E. van der Saro vos nenuginklavo Andrejus Aršavinas. Vis tik olandų gynyba subyrėjo jau po minutės. Sergejus Semakas atliko juvelyriškai tikslų perdavimą į baudos aikštelę įsiveržusiam Romanui Pavliučenkai, kuris nepaliko jokių šansų Olandijos vartininkui ir sensacingai išvedė Rusiją į priekį - 1:0

Olandai, supratę savo padėties rimtumą, po truputį pradėjo spausti rusus prie jų vartų. Tiesa, Rusijos futbolininkai atsakydavo ne ką mažiau pavojingais išpuoliais. 70 minutę Aleksandro Aniukovo šūvis lėkė tiesiai į E. van der Saro rankas. 

REKLAMA

Robino van Persie ir Rafaelio van der Vaarto bandymai išlyginti rezultatą taip pat nepasiekė tikslo. 77 minutę tašką šiose rungtynėse galėjo padėti Romanas Pavliučenka, bet, iššokęs vienas prieš Edwiną van der Sarą, nesugebėjo per jį permesti kamuolio.



bbc.co.uk nuotr.

82 minutę tolimą ir desperatišką bombą paleido Wesley Sneijderis, bet Olandijos saugas gerokai pervertino vartų dydį. Vis tik olandų spaudimas sulig kiekviena minute didėjo ir jie užgulė Rusijos vartus. Apgultis davė savo vaisių 86 minutę, kai visą susitikimą nepastebimas buvęs Ruudas van Nistelrooy`us po to paties W. Sneijderio tikslaus perdavimo sušaudė Igorį Akinfejevą ir išplėšė lygiąsias - 1:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pirmąjį pratęsimo kėlinį vėl daug geriau atrodė Rusijos futbolininkai. Du kartus savo laimę pabandė aktyvusis Andrejus Aršavinas, o Romano Pavliučenkos tolimą smūgį atrėmė tik olandų vartų skersinis. 99 minutę Adrejus Aršavinas savo karusele apsuko galvas visai priešininkų gynybai, bet Dmitrijus Torbinskis iš itin dėkingos padėties kamuolį pasiuntė tiesiai į Edwiną van der Sarą.

Marco van Basteno auklėtiniai nė iš tolo nepriminė skrajojančių olandų ir didžiąją dalį pratęsimo tiesiog atsimušinėjo. Panašu, kad jie nelaukė tokio pasipriešinimo iš Rusijos žaidėjų ir tikėjosi juos lengvai užmėtyti kepurėmis.

REKLAMA

Rusai ir toliau kūrė progas, o olandai stengėsi atsilaikyti iki vienuolikos metrų baudinių serijos. Tiesa, jiems to padaryti nepavyko. 112 minutę Andrejus Aršavinas išmaudė olandų gynėjus ir atliko idealų perdavimą Dmitrijui Torbinskiui, kuriam beliko įritinti kamuolį į tuščius vartus - 2:1. 



eurosport.com nuotr.

Dar po 4 minučių jau pats Andrejus Aršavinas pasiuntė kamuolį į Edwino van der Saro vartus taip galutinai palaidodamas oranžinius berniukus - 3:1.

Rusija iškovojo įspūdingą pergalę ir pirmą kartą savo istorijoje prasibrovė į Europos futbolo čempionato pusfinalį, kuriame susirems su Ispanijos-Italijos poros nugalėtoja.

REKLAMA

Komandos susitikimą pradėjo tokių sudėčių:

Rusija (4-4-2): vartininkas – Igoris Akinfejevas, gynėjai – Aleksandras Aniukovas, Denisas Kolodinas, Sergejus Ignaševičius, Jurijus Žirkovas, saugai - Sergejus Semakas, Igoris Semšovas, Ivanas Sajenka, Konstantinas Zirianovas, puolėjai – Andrejus Aršavinas ir Romanas Pavliučenka.

Olandija (4-5-1): vartininkas – Edwinas van der Saras, gynėjai – Giovanni van Bronckhorstas, Jorisas Mathijsenas, Khalidas Boulahrouzas, Andre Ooijeris, saugai – Wesley Sneijderis, Orlando Engelaaras, Nigelis de Jongas, Rafaelis van der Vaartas, Dirkas Kuytas, puolėjas – Ruudas van Nistelrooy`us.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų