REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos laidų vedėjo Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos dokumentai penktadienį pateikti Registrų centrui. Partija tapti oficialia turėtų per penkias darbo dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Registrų centre, po to, kai Teisingumo ministerija patvirtino Tautos prisikėlimo partijos (TPP) dokumentų atitikimą įstatymų reikalavimams, partijos įteisinimui lieka tik formali procedūra, kuri turi būti įvykdyta per penkias darbo dienas.

REKLAMA

Teisingumo ministerija ketvirtadienį patvirtino TPP pateiktų dokumentų atitikimą įstatymų reikalavimams.

Kuriant partiją, steigiamojo suvažiavimo dokumentus reikia pateikti Teisingumo ministerijai, kuri patikrina, ar partijos steigimas atitinka įstatymo nuostatas, o steigiamos partijos programa ir įstatai nepažeidžia Konstitucijos ar kitų teisės aktų.

Dabar Lietuvoje įregistruotos 38 partijos.

Dokumentus tikrinti Teisingumo ministerijai šiuo metu taip pat yra pateikęs iš socialdemokratų partijos pašalinto Algirdo Paleckio „Frontas“, Profsąjungų partija. Praėjusį savaitgalį steigiamąjį suvažiavimą surengusios Leiboristų partijos vadovas Viktoras Fiodorovas, BNS teigęs, kad dokumentus ministerijai teikia penktadienį, vėliau patikslino informaciją, kad nuspręsta palaukti iki trečiadienio. Žemaičių partiją siekiantys įregistruoti aktyvistai vieną kartą jau sulaukė neigiamo ministerijos įvertinimo, bet žada pataisę dokumentus pateikti vėl.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų