REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bazelio stadione vykusią Portugalijos ir Vokietijos futbolininkų akistatą po atkaklios ir intriguojančios kovos 3:2 laimėjo vokiečiai. Jie pirmieji prasibrovė tarp keturių stipriausių Europos futbolo čempionato komandų ir pusfinalyje ginklus surems su Turkijos-Kroatijos poros nugalėtoja.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos rungtynes pradėjo tokių sudėčių:

Portugalija (4-5-1): vartininkas – Ricardo, gynėjai – Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Pepe, Jose Bosingwa, saugai – Jose Moutinho, Petit, Cristiano Ronaldo, Deco, Simao, puolėjas – Nuno Gomezas.

REKLAMA

Vokietija (4-4-2): vartininkas – Jensas Lehmannas, gynėjai – Philippas Lahmas, Christophas Metzelderis, Peras Mertersackeris, Arne Friedrichas,  saugai – Thomas Hitzlspergeris, Michaelis Ballackas, Simonas Roflesas, Bastianas Schweinsteigeris, puolėjai – Lukasas Podolskis, Miroslavas Klose.

Susitikimo pradžioje tiek portugalai, tiek vokiečiai į puolimą per daug nesiveržė ir tarsi per mikroskopą tyrinėjo savo priešininkus, ieškodami silpnų jų vietų. Praėjus pirmoms15 minučių, komandos atsisakė žvalgybos ir po truputį pradėjo ieškoti kelių varžovų vartų link.

REKLAMA
REKLAMA

Simao, įsiveržęs į Vokietijos baudos aikštelę, neturėjo kito pasirinkimo kaip tik pamėginti užklupti Jensą Lehmanną nepasiruošusį. Deja, smūgį į artimąjį vartų kampą vokietis nesunkiai pagavo. 



uefa.com nuotr.

20 minutę Jose Bosingwa iš dešiniojo krašto atliko tikslų perdavimą Joao Moutinho, kuris sugebėjo nepataikyti į vartus iš vos kelių metrų. Vokiečiai už tokį aplaidumą dovanoti nebuvo linkę ir po dviejų minučių Lukasas Podolskis tarsi ant lėkštutės padėjo kamuolį Bastianui Schweinsteigeriui. Šis tiesiog sušaudė Portugalijos vartų sargą Ricardo ir išvedė savo komandą į priekį - 1:0

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portugalai, praleidę įvartį, atrodė visiškai sutrikę, ir dar po 5 minučių tas pats Bastianas Schweinsteigeris baudos smūgiu juvelyriškai pakabino kamuolį į portugalų baudos aikštelę, kurioje visiškai be priežiūros paliktas Miroslavas Klose įkalė antrą vinį į Europos brazilų karstą - 2:0.

Vokiečių gynyba pirmajame kėlinyje veikė tarsi šveicariškas laikrodis ir portugalams sunkiai sekėsi regzti atakas. Beveik visiškai nepastebimas ir išjungtas iš žaidimo buvo Cristiano Ronaldo. Negana to, 31 minutę dėl traumos aikštę palikti buvo priverstas vienas kūrybingiausių Luizo Felipes Scolario ginklų - Joao Moutinho.

REKLAMA

Vis dėlto dar iki pertraukos portugalams pavyko pasiekti įvartį ir atgaivinti savo viltis pakovoti dėl kelialapio į Senojo žemyno futbolo fiestos pusfinalį. 40 minutę pirmą didesnę klaidą padarę Vokietijos gynėjai buvo iškart negailestingai nubausti. Cristiano Ronaldo prasiveržė kairiuoju kraštu ir, nors jo mėginimą atrėmė sėkmingai iš vartų išėjęs Jensas Lehmannas, pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs Nuno Gomesas sušvelnino rezultatą - 2:1. 



eurosport.com nuotr.

Pirmojo kėlinio pabaigoje pavojingais smūgiais dar apsikeitė Michaelis Ballackas ir atsigavęs Cristiano Ronaldo, bet jiems pritrūko tikslumo ir komandos išėjo ilsėtis vokiečiams pirmaujant  2:1.

REKLAMA

Antrąjį kėlinį daug aktyviau pradėjo besivejančiųjų vaidmenyje atsidūrę Portugalijos žaidėjai. Vokiečiai sąmoningai stengėsi numušti varžovų pasiūlytą greitą žaidimo tempą, bet tai darė tik pažeisdami taisykles. Geltonas korteles užsidirbo Arne Friedrichas ir Philippas Lahmas, be didesnių ceremonijų nugriovę atitinkamai Cristianą Ronaldo ir Simao.

Idealią progą po kampinio išlyginti rezultatą iššvaistė gynėjas Pepe, mistiniu būdu nesugebėjęs pataikyti į J. Lehmanno vartus mušdamas galva beveik nuo pat vartų linijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tas pats Pepe 60 minutę tyčia įsirėžė į pavojingai Portugalijos baudos aikštelės link artėjusį Miroslavą Klosę. Deja, šis portugalo sprendimas visiškai nepasiteisino. Jis buvo apdovanotas geltona kortele, o baudos smūgį sėkmingai atlikę vokiečiai trečią kartą pasiuntė kamuolį į neužtikrintai sužaidusio Ricardo vartų tinklą. B. Schweinsteigeris taikliu perdavimu surado Michaelį Ballacką, kuris sau šiek tiek padėjęs rankomis ir taip atsikratęs portugalų gynėjų, pelnė antrąjį savo įvartį šiose pirmenybėse - 3:1

REKLAMA



uefa.com nuotr.

71 minutę Vokietijos vartininką Jensą Lehmanną paplušėti privertė Petit, paleidęs tolimą bombą. Londono „Arsenal“ vartų sargas buvo savo vietoje ir neutralizavo pavojų. 79 minutę savo kojos taiklumą išbandė ir Lukasas Podolskis, bet jo kaip iš patrankos paleistas smūgis skriejo į žiūrovų tribūnas.

Ir kai jau atrodė, kad viskas šiose rungtynėse aišku, portugalai sugrąžino intrigą. 87 minutę Nani perdavimą iš krašto uždarė tik po keitimo aikštėje pasirodęs Helderis Postiga - 3:2.

Po pasiekto įvarčio portugalai tiesiog prispaudė vokiečius prie jų vartų, bet Joachimo Loewo auklėtiniams pavyko atsimušti ir jie šventė sunkią, bet pelnytą pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų