REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po pateikimo pritarė trijų Aukščiausiojo Teismo teisėjų skyrimui ir dabar parlamento frakcijos su kandidatais susitiks atskirai.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus gegužės 30 dieną pasirašė dekretą, kuriuo Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjais siūlo skirti Apeliacinio teismo teisėjus Dalią Bajerčiūtę bei Tomą Šeškauską ir Vilniaus apygardos teismo teisėją Vladislovą Ranonį. Šiuos kandidatus į teisėjus V.Adamkus pasirinko po susitikimų su visais pretendentais, jų kandidatūroms pritarė ir Teisėjų taryba.

REKLAMA

Šie kandidatai ketvirtadienį Seimo posėdyje atsakinėjo į parlamentarų klausimus dėl jų biografijos faktų ir veiklos.

„Ar buvote Tarybų Sąjungos Komunistų partijos narys? Ar turėjot ryšį su KGB įvairiausiais pavidalais? Ar Artūras Paulauskas, būdamas Seimo pirmininku, nedarė kokio spaudimo jums, nagrinėjant bylas, susijusias su politikais?“, - D.Bajerčiūtę kamantinėjo „tvarkietis“ Egidijus Klumbys.

„Kodėl 2007-aisiais metais du jūsų nuosprendžiai buvo panaikinti aukštesnės instancijos teismų“, - domėjosi kitas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys Julius Veselka.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti kandidatai posėdyje taip pat sulaukė panašaus pobūdžio klausimų.

Jeigu parlamentas pritars prezidento pasirinktoms kandidatūroms, bus visiškai suformuotas Aukščiausiojo Teismo teisėjų korpusas.

Pagal Konstituciją, AT teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu. Teisėjai, atitinkantys kvalifikacinius reikalavimus, patys registruojasi Teisėjų karjeros siekiančių asmenų registre ir tokiu būdu informuoja apie ketinimus kandidatuoti į AT teisėjų pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų