REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien rungtynėmis Bazelyje prasideda antrasis Europos futbolo čempionato etapas – ketvirtfinaliai. Pirmieji į kovos lauką išeis Portugalijos ir Vokietijos žaidėjai, o jų tikslas bus vienas – sutraiškyti varžovus. Mūšis bet kuriuo atveju baigsis vienos rinktinės triumfu, nes paliaubų būti čia jau nebegali.

REKLAMA
REKLAMA

Portugalijos, be konkurencijos užėmusios pirmąją vietą A grupėje, vyriausiasis treneris Luizas Felipe Scolaris prieš būsimąją žūtbūtinę dvikovą labiausiai nerimauja dėl varžovų ūgio persvaros (kiekvienas vokietis yra vidutiniškai 7 centimetrais aukštesnis už portugalą):

REKLAMA

„Turime sugalvoti, kaip apsiginti nuo jų baudos smūgių.“

Be kita ko, priešininkų gretose iš Brazilijos kilęs futbolo specialistas išskiria ir Michaelio Ballacko meistriškumą:

„Jis – puikus žaidėjas, labai techniškas. Jis apskritai yra turbūt vienas iš geriausių viso šio turnyro žaidėjų. Bet jei mums pavyks geriau išnaudoti susikurtas progas, turėsime neblogus šansus nugalėti.“  



uefa.com nuotr.

Tuo tarpu Vokietijos rinktinei teks iš anksto apgalvoti savo veiksmų planą ir taktiką, nes ji bus priversta verstis be savo vado – stratego Joachimo Loewo, kuris už ginčus su teisėjais buvo nubaustas raudona kortele mače su Austrija. Komandos vairą į savo rankas pamėgins perimti trenerio asistentu dirbantis Hansas-Dieteris Flickas.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos rinktinės vadybininkas, praeityje buvęs garsus nacionalinės komandos puolėjas Oliveris Bierhoffas labiausiai galvą suko ne dėl trenerio netekties, o dėl to, kaip sustabdyti Cristianą Ronaldo:

„Jis yra geriausias pasaulio žaidėjas. Jo neįmanoma sustabdyti visoms 90 minučių, bet yra labai svarbu, kad saugų ir gynybos grandis viena kitai padėtų, kai jis gaus kamuolį. Neskubėkite mūsų nurašyti – Vokietija paprastai būna daug stipresnė, kai rungtyniauja su geromis komandomis.“

Portugalijos rinktinė neturi nuostolių ne tik trenerių štabe. Visi rinktinės žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę atiduoti visas jėgas, tad Luizas Felipe Scolari galės remtis visais pagrindiniais savo ginklais. Tikimasi, kad rungtynes pradės lygiai toks pats vienuoliktukas kaip ir mačuose su Turkija ir Čekija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



uefa.com nuotr.

Puolimo smaigalyje žaisiančiam Nuno Gomesui padės Cristiano Ronaldo ir Simao Sambrosa. Armando Petit, Joao Moutinho ir Deco tvarkys reikalus aikštės viduryje, o Jose Bosingwa, Ricardo Carvalho, Pepe ir Paulo Ferreira rūpinsis savų vartų priežiūra ir gaudys varžovų puolėjus. Paskutinė kliūtis vokiečiams bus Sevilijos „Real Betis“ vartininkas Ricardo.

Priešingoje stovykloje - ne tokios geros nuotaikos. Jau minėjome Joachimo Loewo diskvalifikaciją. Dideli klaustukai kabo ir ties vienų pagrindinių vokiečių ramsčių Lukaso Podolskio, susižeidusio blauzdą, ir Torteno Fringso, susimušusio šonkaulius, vardais.

REKLAMA

Be jų Vokietijos rinktinei būtų labai sunku, nes net tris iš kol kas per visas pirmenybes pasiektų keturių įvarčių yra pelnęs būtent Lukasas Podolskis.

Portugalų ir vokiečių keliai įvairiuose turnyruose yra susidūrę 15 kartų: 7 pergales iškovojo Vokietija, 3 - Portugalija, o 5 sykius santykių išsiaiškinti nepavyko.

Bene geriausiai futbolo gerbėjai turėtų prisiminti 2006 metų dvikovą Pasaulio futbolo čempionate dėl trečiosios vietos. Tada vokiečiai, žaisdami savo aikštėje, triumfavo 3:1 ir iškovojo bronzą.

Balsas.lt prognozė. Kadangi tai ketvirtfinalio mačas, kuriame sprendžiasi abiejų komandų likimas, labai atviro futbolo neturėtume išvysti. Nors portugalai kur kas įtikinamiau atrodė grupės varžybose nei šiandieniniai jų varžovai, bet tai jau praeitis. Balsas.lt spėja, kad pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigsis 1:1, o vienuolikos metrų baudinių serijoje sėkmė lydės Portugaliją, kuri ir pateks tarp keturių stipriausių Senojo žemyno futbolo rinktinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų