REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija, komentuodama Rusijos pareigūnų reakciją į Lietuvos sprendimą uždrausti sovietinės simbolikos naudojimą, pakvietė Rusiją kartu jaunajai kartai atskleisti “nutylėtos ir sufalsifikuotos totalitarizmo istorijos puslapius”.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva gerbia visus kovotojus prieš nacizmą - gyvuosius ir žuvusiuosius. Sovietinė simbolika, kurią uždraudė propaguoti Seimas - tai ne žmonių, bet buvusios valstybės - Sovietų sąjungos simboliai. Sovietų sąjungos jau nebėra”, - BNS ketvirtadienį sakė URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė.

REKLAMA

Ji pridūrė, kad pati Rusija nusprendė panaikinti totalitarinę Sovietų sąjungą, kurios okupaciją patyrė Lietuva, nuo kurios nukentėjo daug žmonių ir pačioje Rusijoje, ir kitose šalyse.

“Būtų gerai, jei naujajai Rusijos kartai taip pat būtų kuo geriau žinomi ir bolševikinio totalitarizmo nusikaltimai. Todėl kviečiame kartu sąžiningai rašyti nutylėtos ir sufalsifikuotos totalitarizmo istorijos puslapius, kad niekada nepasikartotų 20 amžiaus tragedijos”, - pabrėžė V.Gaižauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos URM Lietuvoje priimtą sovietinės simbolikos draudimą vertina kaip bandymą iškreipti istoriją.

„Šis sprendimas - eilinis bandymas iškreipti istoriją tos valstybės, kuri įnešė lemiamą indėlį į pergalę prieš fašizmą per Antrąjį pasaulinį karą. Jos (SSRS - BNS) simbolikos lyginimas su nacių simbolika pamina nuo rudojo maro išgelbėjusių žmonių atminimą”, - teigia Rusijos URM atstovas Andrejus Nesterenka, kurio komentaras cituojamas oficialiame Rusijos URM tinklapyje.

Pasipiktinimą minėtu sprendimu anksčiau išreiškė ir Valstybės Dūmos saugumo komiteto pirmininko pavaduotojas Genadijus Gudkovas, Rusijos komunistų partijos CK sekretorius ir Dūmos narys Valerijus Raškinas, Dūmos pirmininko pavaduotojas Ivanas Melnikovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas šią savaitę nusprendė, jog mitinguose ir panašaus pobūdžio tautos susirinkimuose negalės būti naudojami nacių ir sovietų ženklai, nacių diktatoriaus Adolfo Hitlerio, Sovietų sąjungos Komunistų partijos vado Josifo Stalino bei kitų nacių ir sovietų Komunistų partijos lyderių atvaizdai.

Pataisas Seimui pateikė opozicinei konservatorių frakcijai priklausantys parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų