REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algimanto Matulevičiaus vadovaujami “pilietininkai” su kol kas neįregistruotu Algirdo Paleckio “Frontu” tariasi dėl galimo bendradarbiavimo artėjančiuose Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

“Mes labai rimtas derybas vedame, tą galiu oficialiai pareikšti”, - BNS ketvirtadienį sakė Pilietinės demokratijos partijos pirmininkas A.Matulevičius, kuris Seime, skirtingai nei likusieji keturi šios partijos nariai, dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

REKLAMA

“Taip, mes kalbamės su Algimantu (Matulevičiumi - BNS) apie tai. Kalbamės ir su kitomis politinėmis jėgomis, bet su A.Matulevičiaus partija randam daug sąlyčio taškų”, - iš savo pusės pasakojo A.Paleckis.

Pasak A.Matulevičiaus, jo vadovaujami “pilietininkai” derybas dėl galimo bendradarbiavimo prieš parlamento rinkimus spalį veda ir su kitomis politinėmis jėgomis, tačiau nepanoro įvardinti, kokios jos. Politiko teigimu, svarbiausias kriterijus bendram darbui šiuo atveju yra ne partijos krypties įvardijimas politinio spektro tiesėje (kairė - centras - dešinė), bet “padoresnės politikos siekis”.

REKLAMA
REKLAMA

Su A.Paleckio buriama partija, kuri vis dar laukia Teisingumo ministerijos verdikto dėl partijos įregistravimo, anot A.Matulevičiaus, randama daugiausia bendrų požiūrio taškų - kova prieš vadinamuosius “valstybininkus”, priešinimasis naują atominę jėgainę statyti turinčios bendrovės “Leo LT” kūrimui (pastaroji jau sukurta ir pradėjusi veiklą - BNS).

Tuo metu A.Paleckis sako, kad jo “Frontas” tuo pat metu kalbasi ir su Arvydo Akstinavičiaus vadovaujama Lietuvos socialdemokratų sąjunga, tačiau ši partija, pasak A.Paleckio, į konkrečias kalbas kol kas nesileidžia. “Jaučiam, lyg jie nuolat laikytų koją ant stabdžių”, - sako politikas, kurio žiniomis, Socialdemokratų sąjunga galimą bendradarbiavimą yra aptarusi ir su “pilietininkais”, tačiau “šis trikampis” prie bendro stalo dar esą nesusėdo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir A.Matulevičius, ir A.Paleckis sako, jog kol kas yra aptarta galimybė derinti kandidatus vienmandatėse rinkimų apygardose, kurių yra 71 - tai yra ten kur kandidatuotų “pilietininkas”, “frontininkas” savo kandidatūros nekeltų, ir atvirkščiai.

“Galbūt prieisim ir iki bendro sąrašo, bet dar tiksliai nežinom”, - sakė A.Matulevičius.

Pilietinės demokratijos partijai A.Matukevičius vadovauti pradėjo gegužės 31 dieną, prieš tai neilgai jis buvo laikinasis partijos pirmininkas. Anksčiau šiai partijai vadovavo buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, tačiau abiejų postų atsisakė, kai žiniasklaidoje pasirodė įtarimų, jog jis galėjo neteisėtai sumokėti aukštam valdininkui už sklypo dalijimo paslaugas. Generalinis prokuroras yra paprašęs V.Muntiano Seimo nario neliečiamybės panaikinimo.

A.Paleckis “Frontą” pradėjo kurti po to, kai už burnojimą prieš “Leo LT” jis buvo pašalintas iš premjero Gedimino Kirkilo vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos. Jo partija dar nėra oficialiai įregistruota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų