REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės prisidėjimas prie žemdirbių organizuojamos pieno dalinimo miestuose akcijos Kazio Starkevičiaus įvardintas kaip esantis „populistinis“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių liaudininkų frakcija išplatino pranešimą, jog ministrė, Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos valdybos pirmininkas Viktoras Rinkevičius ir keletas Žemės ūkio ministerijos vadovybės darbuotojų finansiškai parėmė pieno gamintojų asociaciją, pervesdami pinigų žemdirbių organizuojamai pieno dalinimo akcijai.

REKLAMA

„Juokiasi puodas, kad katilas juodas“ – taip ministrės poelgį įvertino Tėvynės sąjungos ir Seimo Kaimo reikalų komiteto narys Kazys Starkevičius.

Ministrės veiksmai – pavėluoti ir netinkami

Žemės ūkio ministerijos pateikta vidutinių pieno supirkimo kainų statistika liudija apie problemas šioje srityje. Metų pradžioje buvo mokama 1143,2 Lt už toną, kovo mėnesį - 1009,8 Lt už toną, o balandį - 901,6 Lt už toną. Teigiama, kad ir toliau kylant energetinių išteklių, pašarų ir trąšų kainoms, ūkininkams gresia bankrotas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Starkevičiaus nuomone, klausimas dėl pieno supirkimo kainų sprendžiamas ir per vėlai, ir tam naudojant netinkamas priemones. „Tokias problemas Žemės ūkio ministerija turėjo anksčiau spręsti. Dabar ministerijos atsakingų darbuotojų dalinamos pašalpos žemdirbiams tiesiog kelia juoką“, - teigė jis portalui „Balsas.lt“.

Tėvynės sąjungos narys tvirtina, kad K. Prunskienė „užuot ėmusi realių veiksmų, kaip spręsti šią problemą, eina populistiniu keliu – štai, aš irgi prisidedu prie akcijos“.

K. Starkevičius tokį žemės ūkio ministrės poelgį įvardino kaip žlugimą. „Praktiškai ministrė kapituliuoja. Mano manymu, ji turėtų galvoti apie atsistatydinimą, o ne apie savo pinigų dalinimą“, - portalui „Balsas.lt“ sakė K. Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys tvirtino, kad tokie veiksmai nepadės išspręsti problemos, nes „Žemės ūkio ministerija savu laiku privalėjo turėti strategiją, kuria kryptimi turi eiti mūsų ūkis“.

K. Starkevičius finansinį prisidėjimą prie akcijos sieja su ministrės noru išlaikyti savo postą. „Kadangi ir Žemės ūkio rūmams vadovauja ta pati partija, rastas susitarimas, kaip išgelbėti ministrę“, - samprotavo K. Starkevičius.

V. Rinkevičius: tai yra noras atkreipti visuomenės dėmesį

Seimo Kaimo reikalų komiteto ir Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos valdybos pirmininkas Viktoras Rinkevičius atmeta kaltinimus asmeninės naudos siekimu ir kaip vienintelę prisidėjimo prie pieno dalinimo akcijos priežastį įvardina norą atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą.

REKLAMA

„Dažnai informacija žiniasklaidoje pateikiama ne visai teisingai ir objektyviai. Dažnai žmonės net nežino, kas yra įdėję daugiausiai darbo, kad produktas atsidurtų ant jų stalo“, - portalui sakė Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos narys.

V. Rinkevičius atmetė bet kokį ryšį tarp dalyvavimo pieno dalinimo akcijoje ir asmeninės naudos siekimo.

„Pieno gamintojų asociacija informavo, kad prašo paramos šitai akcijai. Pagalvojau, kad esu Seimo narys ir pats esu dūšioje žemdirbys, todėl norėdamas paremti pervedžiau 1000 litų savo asmeninių lėšų“, - teigė V. Rinkevičius. Jis tikina, kad „vesdamas pinigus tikrai apie artėjančius rinkimus nepagalvojau“.

REKLAMA

Pačios ministrės portalui „Balsas.lt“ pakalbinti nepavyko.

Vilniečiams – tikras kaimiškas pienas

Šalies pieno gamintojai, nepatenkinti pieno supirkimo kainomis, birželio 27-ąją nuo 11 val. išdalys vilniečiams 20 tonų kaimiško pieno.

Planuojama, kad akcijoje dalyvaus 1,5 tūkstančio žemdirbių. Bus kviečiami seimūnai, ministrai, pieno perdirbimo įmonių, Vartotojų gynimo asociacijos vadovai.

Akcijos dalyviai reikalaus nuo liepos 1-osios padidinti pieno supirkimo kainas mažiausiai 10 proc. Jei reikalavimas nebus įvykdytas, žadama imtis radikalesnių veiksmų, pavyzdžiui, tyliai vaikštinėti Vilniaus pėsčiųjų perėjomis ir trukdyti mašinų eismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų