REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Stribe“ Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorę Aureliją Stancikienę išvadinęs parlamentaras Gediminas Jakavonis Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje atsipirko tik rekomendacija nevartoti tokių palyginimų.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas etikos sargų posėdyje trečiadienį buvo priimtas nedalyvaujant G.Jakavoniui, nors dar prieš pusvalandį jis dalyvavo bendrame Aplinkos apsaugos bei Audito komitetų posėdyje. Etikos sargams pateiktame paaiškinime parlamentaras teigė, kad jis nevadino A.Stancikienės stribe, o „sulygino tokių valdininkų, kaip Stancikienė, elgesį su siautėjusiais pokario stribais“.

REKLAMA

„Man mesti kaltinimai yra nepagrįsti, politiškai fabrikuojami siekiant sutrukdyti man atlikti Seimo nario pareigą (...) bei siekiant paveikti mano, kaip parlamentaro, darbą (Aplinkos apsaugos - BNS) komitete, darbo grupėse ir panašiai“, - savo paaiškinime rašė G.Jakavonis.

Iš pradžių etikos sargai suabejojo, ar iš viso reikia nagrinėti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos Seime kreipimąsi dėl G.Jakavonio žodyno, nes A.Stancikienė, kuri yra šios partijos Neringos skyriaus vadovė, yra kreipusis į prokuratūrą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Tačiau kai kuriems nariams papriekaištavus, jog klausimo nesvarsčius kiti taip pat bus paskatinti laisviau kalbėti, svarstymas pratęstas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu mes čia praleisim, tai ir kiti galės taip kalbėti. Juk stribai, kaip jūs žinot, žudė, šaudė, gaudė, terorizavo. Negalima taip“, - posėdyje sakė konservatorius Antanas Matulas.

„Negalima remiantis kažkokiomis istorijomis priklijuoti tokias baisias etiketes“, - antrino valstietis liaudininkas Skirmantas Pabedinskas.

Galiausiai, etikos sargai nutarė G.Jakavoniui rekomenduoti vengti šiurkščių palyginimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų