REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija teigia, kad Vyriausybės sprendimas perduoti sanatoriją „Nemunas“ Druskininkams priimtas „šiurkščiai pažeidžiant Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymą bei Vyriausybės reglamentą“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak frakcijos pranešimo spaudai, Vyriausybės dokumentuose užfiksuota, kad Dzūkijoje esantis valstybės turtas Druskininkų nuosavybėn buvo atiduotas nemokamai, nors iki šiol nėra pripažintas „nereikalingu arba netinkamu naudoti“, kaip to reikalauja Lietuvos įstatymai.

REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcija atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė sprendimą dėl „Nemuno“ sanatorijos priėmė nepaisydama Vyriausybės kanceliarijos išvados, kurioje siūloma įvertinti ir pagrįsti tokio turto perdavimo naudą valstybei. Beje, pasak liberalų, sprendimas perduoti „Nemuno“ sanatoriją į Vyriausybės posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas paskutinę akimirką, pažeidžiant Vyriausybės darbo reglamentą.

Liberalų sąjūdžio frakcija paragino premjerą Gediminą Kirkilą skubiai atšaukti šio Vyriausybės nutarimo galiojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau ne pirmą kartą premjeras demonstruoja, kad socialdemokratų partijos narių interesai, jam kur kas svarbesni nei valstybės ir jos piliečių gerovė, tačiau partijos interesai - tai ne valstybės interesai. Šiuo atveju pažeidimai tokie akivaizdūs, kad visai tikėtina, jog už tokius pažeidimus gresia baudžiamoji atsakomybė“, - pranešime spaudai teigia Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narių įsitikinimu, 100 mln. litų ar daugiau vertės turtas Druskininkuose turi būti parduotas, o pinigai panaudoti visuomenės naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužę ministrų kabinetas nutarė Druskininkų savivaldybei, kuriai vadovauja socialdemokratas meras Ričardas Malinauskas, perduoti šiame kurorte esančią ir anksčiau profesinei sąjungai „Solidarumas“ priklausiusią, tačiau teismų valstybei sugrąžintą „Nemuno“ sanatoriją.

Iki šio sprendimo sanatoriją administravo Valstybės turto fondas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad profsąjungos negalėjo disponuoti sanatorijos „Nemunas“ turtu, todėl ji pagrįstai buvo grąžinta valstybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų