REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusams ir švedams išaušo paskutinio teismo diena. Tiesa, iki susitikimo Insbruke pradžios dar liko šiek tiek laiko, bet tiesos akimirka neišvengiamai ateis. Turbūt girdėjote, kokie pinigų kalnai už pergalę žadami Rusijos žaidėjams, bet aikštėje žaidžia ne milijonai ir rusams teks įrodyti, kad jie turi tiek pat meistriškumo, kiek ir šlamančiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Olando Guuso Hiddinko muštruojamų Rusijos futbolininkų situacija yra labai paprasta – juos tenkina tik pergalė, tuo tarpu švedams dėl gersnio įvarčio santykio duris į turnyro ketvirtfinalį atvertų ir lygiosios. Taigi rusams nėra kur trauktis ir kaip toje dainoje: „nes jeigu tu perplaukti jūrą dėl savo svajonės gali“ teks įrodyti, kad jie yra pasiryžę vardan savo tikslo atiduoti visas jėgas. Ne, jūros perplaukti jiems nereiks, bet sudoroti Švedijos vikingus – būtina.

REKLAMA

G. Hiddinkas, vairuojantis rusų laivą, pats puikiai supranta, kad kelio atgal nebėra ir susidūrimas su skandinavišku ledkalniu yra neišvengiamas. Tik nuo jo įgulos veiksmų priklausys, pavyks rusams prasiskinti kelią ir plaukti toliau ar vis dėlto Švedijos įlanka bus paskutinė stotelė. 



uefa.com nuotr.

„Neturime kitos išeities kaip tik nuo pat pirmos minutės stengtis laimėti. Mes esame laimingi turėdami progą žaisti lemiamas rungtynes, ypač kai pasižiūri, kokios komandos jau paliko šį čempionatą. Norėčiau, kad mums užtektų ir lygiųjų, bet nieko nepadarysi“ - teigia futbolo specialistas iš Olandijos. 

REKLAMA
REKLAMA

Prieš svarbųjį mūšį Rusijos stovykloje yra ir gerų naujienų – komandai jau galės padėti UEFA taurės laimėtojo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo snaiperis Andrejus Aršavinas, dėl diskvalifikacijos turėjęs praleisti pirmus du Europos pirmenybių mačus. Tiesa, G. Hiddinkas neatkleidžia kortų ir neišduoda, ar puolėjas pateks į startinę sudėtį:

„Aršavinui trūksta ritmo, bet tai suprantama, nes jis ilgai nežaidė. Jis dar nėra visiškai pasiruošęs, taigi nežinau, ar jis pradės rungtynes.“

Saugai Jurijus Žirkovas ; ir Dinijaras Biljaletdinovas bei kapitonas Sergejus Semakas taip pat išsigydė nedidelius sužeidimus, patirtus dvikovoje su Graikija, ir yra olandų stratego dispozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

61 metų G. Hiddinkas dar niekada nekovojo su Švedijos rinktine, tad pirmasis pasimatymas su ja bus arba neįtikėtinai sėkmingas, arba tragiškas. 



uefa.com nuotr.

„Nors Švedijoje gyvena 8 ar 9 milijonai žmonių, jų komanda visada patenka į didžiuosius turnyrus. Juos lengva perprasti, jų žaidimo stilius yra visiems žinomas, bet vis tiek labai efektyvus. Mes mėgstame žaisti atakuojantį futbolą, bet nešvarusis darbas – gynyba -  taip pat neturi būti pamirštas. Švedus labai sunku išmušti iš vėžių, jie niekada nepanikuoja. Tai labai drausminga ir susikaupusi komanda“ - apibendrino būsimosios dvikovos varžovus G. Hiddinkas.

REKLAMA

Švedijos futbolininkai paskutiniuose trijuose svarbiausiuose futbolo turnyruose visada sugebėdavo prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, tad jie stengsis pratęsti šią gerą tradiciją. Tiesa, trenerį Larsą Lagerbacką neramina komandos lyderio Zlatano Ibrahimovičiaus sveikata. Puolėjas mače su Ispanija ištempė tik pirmąjį kėlinį, o per pertrauką dėl kelio skausmų buvo pakeistas. 

„Nesame tikri dėl Ibrahimovičiaus. Turime sudarę jam individualų treniruočių planą“ - kalbėjo L. Lagerbackas.

Švedai į lemiamą kovą turės stoti be traumuoto saugo Christiano Wilhelmssono. Nėra iki galo aišku, ar komandai galės padėti ir gynėjas Niclasas Alexanderssonas. 

REKLAMA



uefa.com nuotr.

„Rusija turi labai stiprią puolimą grandį ir mums reikia į tai atkreipti dėmesį. Visi jų žaidėjai yra aukščiausio lygio, ypač išsiskiria jų kairysis kraštas. Visada ruošiamės taip pat. Nėra nieko dramatiško, tiesiog reikia būti pasirengusiems visiems įmanomiems rungtynių posūkiems. Mums reikia pagerinti kamuolio kontrolę per paskutines 30 minučių. Manau, kad, kol rungtynės neprasidėjo, abiejų rinktinių galimybės vienodos“ - pagarbiai apie savo priešininkus atsiliepė Švedijos strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusai su švedais futbolo aikštėje yra susitikę iš viso 23 kartus. Tarpusavio rungtynių statistika yra labai lygi: 8 pergales iškovojo Rusija, 7 – švedai, o kiti 8 mačai baigėsi taikiai. Rusus gali neraminti tik tas faktas, kad jiems prasimušti į Europos čempionato atkrintamąsias varžybas nėra pavykę jau labai seniai. Visi paskutiniai trys jų mėginimai (1992, 1996 ir 2004 metais) baigdavosi nesėkmėmis. Ar pavyks ištaisyti šį nesusipratimą šiemet?

Rungtynių arbitras. Rungtynėms vadovaus belgas Frankas De Bleeckere, taigi aikštėje didesnių aistrų neturėtų kilti, nes geras pavyzdys juk yra užkrečiamas, o argi gali būti kas nors geresnio už teisėją iš Belgijos?

Balsas.lt prognozė. Gyvybės ir mirties dvikovos visada pasižymi netikėtumais, nes, kai pradeda svilti tavo paties kailis, nori tu to ar nenori, darai viską, kad tik jį išgelbėtum. Nuo istorijos vadovėlių dulkių nupūsti nereikia, galime prisiminti kad ir Turkijos išsigelbėjimą rungtynėse su čekais. Vis dėlto tokiuose mačuose labai daug ką lemia patirtis, o Švedija, būdama pati vyriausia Europos čempionato komanda (žaidėjų amžiaus vidurkis siekia net 29-erius metus), jos turi tikrai užtektinai. Visa kitokia situacija su Rusija – tai pati jauniausia pirmenybių komanda (vidurkis – 26 metai). Taigi Balsas.lt prognozuoja atkaklias rungtynes ir švedų pergalę 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų