REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorius Kazys Starkevičius Kauno kultūros namuose pastatė savo stendą, kuriame įvardino 20 darbščiausių šios kadencijos parlamentarų bei 20 Seimo „nevykėlių“, šaltiniu nurodydamas savaitraštį „Veidą“. Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Manfredas Žymantas, sutikrinęs savaitraščio informaciją su ta, kurioje konservatorius Seimo narius vadina „nevykėliais“, sako, kad ji yra melaginga.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai tokio konservatoriaus poelgio nelinkę ironizuoti, o K. Starkevičius mano, jog kreipimasis į etikos sargus tėra priešrinkiminis triukas.

REKLAMA

Socialdemokratų frakcija antradienį kreipėsi į etikos sargus su prašymu ištirti, ar stende Kauno kultūros namuose „nevykėliais“ įvardindamas kai kuriuos socialdemokratus K. Starkevičius nepažeidė etikos.

Socialdemokratams iškilo klausimas, ar konservatorius, pats skirstydamas kolegas į „ryškiausius“ bei „nevykėlius“, nediskredituoja Seimo vardo bei nežemina savo kolegų.

K. Starkevičius yra išrinktas Kauno Pramonės vienmandatėje apygardoje. Jis Kauno Girstupio kultūros namuose pastatė savo stendą, kuriame įvardino darbščiausius šios kadencijos parlamentarus bei Seimo „nevykėlius“. Šaltiniu nurodomas savaitraštis „Veidas“, esą pernai gruodžio rašinyje publikavęs šią informaciją.



Etikos sargas: informacija skiriasi

REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui „Balsas.lt“ sakė M. Žymantas, sulyginęs „Veido“ informaciją su K. Starkevičiaus pateiktais skaičiais, pamatė, kad stende pateikiama informacija neatitinka tiesos. 

K. Starkevičiui teks pasiaiškinti, kodėl sporto centre pateikta informacija neatitinka „Veido“ šaltinio. „Jis turės mums pasiaiškinti, iš kur jis tą informaciją ėmė, ir kokiu tikslu ją ten talpino“, - sakė M. Žymantas.

K. Starkevičių Seimo Etikos ir procedūrų komisija ketina apklausti raštu.

K. Starkevičiui klausimai bus suformuluoti šiandien iškart po komisijos posėdžio. M. Žymanto teigimu, gavusi atsakymą į juos, komisija spręs, ką daryti toliau. „Tai nėra svarstymas, tai yra parengiamieji dalykai“, - teigė komisijos pirmininkas.



Priešrinkiminis triukas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui „Balsas.lt“ tvirtino konservatorius Kazys Starkevičius, informacija, pateikta stende, yra internetinio portalo – „Veido“ informacija. „Čia ne mano ji sugalvota. Čia yra grynai „Veido“, - tikino K. Starkevičius.

Pasak Seimo nario, jei šią analizę būtų atlikęs koks Seimo narys, ji galbūt buvusi neteisinga, tačiau pastebi, jog ją padaręs nepriklausomas savaitraštis. „Gal visi jau pamiršo tą informaciją, ji buvo vieša, žurnale skelbiama, bet dabar dar paviešinom, tegul žmonės paskaito“, - sakė konservatorius.

REKLAMA

K. Starkevičiaus teigimu, socialdemokratų kreipimasis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją yra susijęs su artėjančiais Seimo rinkimais. „Aš galvoju, kad tai yra tam tikras priešrinkiminis eilinis šou“, - teigė K. Starkevičius.

Politiko nuomone, kreipimasis į etikos sargus yra Violetos Boreikienės iniciatyva. „Manau, kad vienos kandidatės iniciatyva, kuri kandidatuoja <...> Čia tik mano manymas. Manau, kad Boreikienė“, - spėliojo K. Starkevičius.

Ne pokštas

Kaip portalui „Balsas.lt“ teigė socialdemokratų frakcijos narė Violeta Boreikienė, sporto centre K. Starkevičiaus stende publikuojami du - „geriausiai dirbančių“ ir „nevykėlių“ Seimo narių sąrašai neatitinka tiesos. „Vietoje dešimties pavardžių, kurios įvardintos „Veide“, nurodoma dar papildomai dešimt pavardžių – tarp jų įvairūs Seimo nariai, kurių realiai nėra tame sąraše“, - tikino Seimo narė.

REKLAMA

Ji teigė mananti, kad šitaip Seimo narys galėjo tiesiog papokštauti.

Anot parlamentarės, sąraše įvardinti žmonės, kurie dirba gana puikiai ir sąžiningai, todėl tokia K. Starkevičiaus veikla nedaro garbės pačiam Seimo nariui. „Jis menkina kitus Seimo narius, tačiau nemini, kuo remdamasis jis vertina, kas yra vykęs, o kas nevykęs“, - tvirtino V. Boreikienė.

Pasak V. Boreikienės, konservatorius pasielgė nekorektiškai, save priskyręs į aštuntą vietą.

Pats K. Starkevičius yra patekęs tarp darbščiausių Seimo narių, o „nevykėlių“ sąraše konservatorių yra tik du, o visi kiti parlamentarai priklauso kitoms Seimo frakcijoms - socialdemokratams, darbiečiams, socialliberalams.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreiptasi antradienį. Tokį sprendimą priėmė frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų