REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Marcas van Bastenas leido pailsėti kone visiems savo lyderiams ir pakeitė net 9 startinės sudėties žaidėjus, problemų olandams tai nesukėlė. Jie rezultatu 2:0 sudorojo grafo Drakulos tėvynainius ir prieš pat nosį užtrenkė šiems duris į ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Gavę progą pasireikšti Olandijos komandos atsarginiai žaidėjai, dažniausiai laiką stumiantys ant atsarginių suolelio, nuo pat rungtynių pradžios ėmė įrodinėti, kad galbūt nusipelno šio to daugiau.

REKLAMA

Tiesa, pirmieji savo laimę išbandė Rumunijos futbolininkai, kai 4 minutę pro šalį smūgiavo Mariusas Niculae.

Vis tik kaip visada oranžine apranga vilkėję M. van Basteno auklėtiniai netruko perimti iniciatyvą ir pradėjo varžovų vartų šturmą. 19 minutę po Orlando Engelaaro perdavimo Robinas van Persie galva mušė kiek virš vartų.

Sužaidus lygiai pusvalandį į olandų baudos aikštelę gražiu reidu įsiveržė Adrianas Mutu, bet jo smūgiui pritrūko tikslumo. 

REKLAMA
REKLAMA



uefa.com nuotr.

36 minutę Klaasas Janas Huntelaaras nepagailėjo kamuolio visiškai laisvam buvusiam Arjenui Robbenui, bet šis įsigudrino iš itin dėkingos padėties savo auksine kaire koja smūgiuoti pro šalį.

Prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą už tokį aplaidumą olandų vos nenubaudė Paulas Codrea, bet jis pasigailėjo savo varžovų ir iššvaistė šimtaprocentinę progą, pasiuntęs kamuolį aukštai virš vartų.

49 minutę visą savo meistriškumą buvo priverstas pademonstruoti Rumunijos rinktinės vartų sargas Bogdanas Lobontas, atrėmęs itin pavojingą Robino van Persie smūgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto rumunams neišvengiamo išvengti nepavyko – 55 minutę po Ibrahimo Afellay‘aus perdavimo Amsterdamo „Ajax“ puolėjas Klaasas Janas Huntelaaras pasiuntė kamuolį į priešininkų vartų tinklą ir išvedė savo komandą į priekį.

Rumunai po praleisto įvarčio atrodė dar labiau pasimetę ir nebetikėjo savo jėgomis - jiems per likusį laiką reikėjo įmušti jau mažiausiai du įvarčius.

87 minutę visas abejones dėl rungtynių likimo išsklaidė paskutinę vinį į Rumunijos rinktinės karstą įkalęs Robinas van Persie, pasinaudojęs puikiu Demy‘o de Zeeuwo perdavimu, – 2:0.

Ketvirtfinalyje Olandijos varžove bus Švedija arba Rusija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų