REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį santykius tarpusavyje baigs aiškintis ir C grupės atstovai. Ciuriche savo senas skolas suvedinės Italijos bei Prancūzijos vienuolikės. Abiejų šių ekipų likimas čempionate kabo ant plauko ir yra priklausomas nuo įvykių Berno stadione, kuriame susitiks Olandijos bei Rumunijos vienuolikės.



Matematiniai skaičiavimai

Antradienį santykius tarpusavyje baigs aiškintis ir C grupės atstovai. Ciuriche savo senas skolas suvedinės Italijos bei Prancūzijos vienuolikės. Abiejų šių ekipų likimas čempionate kabo ant plauko ir yra priklausomas nuo įvykių Berno stadione, kuriame susitiks Olandijos bei Rumunijos vienuolikės.



Matematiniai skaičiavimai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei rumunai laimės, tai tiek italai, tiek prancūzai galės vargti nevargę, tačiau pasirašyto mirties nuosprendžio pakeisti jau nebegalės. „Mes turime visiškai pamiršti kitas rungtynes. Mes vis dar turime menką galimybę, tačiau ja pasinaudoti galime tik tokiu atveju, jei laimėsime savo susitikimą“ – kalbėjo prancūzų treneris Raymondas Domenechas. Prancūzams šiose rungtynėse būtina tik pergalė ir bet koks kitas rezultatas juos paliktų už ketvirtfinalio etapo borto. Įdomu, kaip R. Domenecho auklėtiniams pavyks atsigauti po tragiškai susiklosčiusių rungtynių su Olandija, kuriose „Les Bleus“ buvo tiesiog sumindyti rezultatu 4:1. Tai buvo pats didžiausias prancūzų pralaimėjimas Europos čempionatų finaliniuose etapuose.

REKLAMA

Tuo tarpu italus šiose rungtynėse, palankiai susiklosčius aplinkybėms, gali patenkinti ir lygiosios. Jei rumunai pralaimės, o italai su prancūzais sužais ne nulinėmis lygiosiomis, tai italai liks antri, nes, trims komandoms surinkus po lygiai taškų, italai tarpusavio susitikimuose būtų įmušę daugiau įvarčių.

Jei vis dėlto susitikimas tarp prancūzų bei italų baigtųsi nulinėmis lygiosiomis, tai jau rumunai prasimuštų į kitą etapą net ir pralaimėję vienu, dviem ar trimis įvarčiais (išskyrus rezultatą 0:3). Jei italai sužaidžia be įvarčių, tuomet juos tenkina tik rumunų pralaimėjimas 3:0, nes tokiu atveju komandos turėtų po lygiai taškų ir turėtų identišką įvarčių santykį, todėl būtų skaičiuojami koeficientai. Italų koeficientas šiuo metu yra geresnis.

REKLAMA
REKLAMA

Jei rumunai gauna į kaulus daugiau nei 4 įvarčiais, italai, ir sužaidę lygiosiomis, keliauja į kitą etapą dėl geresnio įvarčių santykio.

Kalba istorija

Tačiau bent jau kol kas galime palikti visus matematinius skaičiavimus nuošalyje ir pažvelgti į šių ekipų tarpusavio kovų istoriją. Iki šiol abi ekipos tarpusavyje yra susitikusios 35 kartus: 17 sykių nugalėjo Italija, 10 rungtynių baigėsi lygiosiomis, o „Les Bleus“ iškovojo 8 pergales. Abi ekipos kovėsi 2006 metų pasaulio čempionato finale Vokietijoje. Tuomet po 11 metrų baudinių serijos triumfavo „squadra azzurra“, o Zinedine‘as Zidane‘as karjerą baigė užsidirbdamas raudoną kortelę už smūgį Marco Matteraziui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2000 metais abi komandos tarpusavyje kovojo ir Europos čempionato finale. Tuomet laimė nusišypsojo prancūzams, kurie Davido Trezeguet auksinio įvarčio dėka laimėjo rungtynes ir į gimtinę parvežė savo tautiečio Henry Delaunay vardo trofėjų.

Likimas italus ir prancūzus suvedė ir į vieną atrankos grupę, kurioje buvo kovojama dėl patekimo į būtent šį Austrijoje bei Šveicarijoje vykstantį čempionatą. Rungtyniaudami namuose, prancūzai triumfavo rezultatu 3:1, o mačas Milane baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Taktiniai pokyčiai

Prancūzai vėl turės verstis be traumuoto kapitono Patricko Vieira. Aikštėje gali pasirodyti mačą su Olandija praleidę Ericas Abidalis, Lassana Diarra bei Karimas Benzema.

REKLAMA

Tuo tarpu Italijos strategas Roberto Donadonis išliko paslaptingas. „Aš jau turiu gerą idėją startinei sudėčiai, tačiau šįkart jos neatskleisiu iki pat paskutinės minutės“ – kalbėjo strategas. Tiesa, kalbama, kad vietoje Alessandro Del Piero aikštėje jau nuo mačo pradžios gali pasirodyti Antonio Cassano. Į pagrindinį vienuoliktuką gali būti grąžinti ir „AC Milan“ saugai Massimo Ambrosini bei Gennaro Gattuso. Tiesa, R. Donadonis būtent ir yra kritikuojamas dėl pernelyg didelės komandos priklausomybės nuo veteranų. Juk tas pats „AC Milan“ klubas Italijos čempionate tikrai nežibėjo ir kitąmet tenkinsis tik UEFA Taurės varžybomis, tačiau startinėje rinktinės sudėtyje vieta nepaisant to buvo rasta net 3 šio klubo saugams.

REKLAMA

Iš rinktinės pasitraukus Alessandro Nestai, traumą patyrus Fabio Cannavaro, akivaizdžiai atsivėrė didelės skylės „squadra azzurra“ gynyboje, kuri iki tol buvo laikoma viena iš stipriausių grandžių.

Dienos dvikovos

Fabio Grosso prieš Francką Ribery. Aukštas, kairiakojis italų gynėjas išnaudoja kiekvieną progą prisijungti prie ekipos draugų atakų, tačiau šįkart jam teks itin dažnai rūpintis ir gynybinėmis užduotimis. Liono „Olympique“ klubo gynėjo laukia kova su vikriuoju bei nepailstančiu prancūzų žaidimo varikliu, judančiu po visą aikštę ir galinčiu grasinti varžovų vartams iš bet kokios padėties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Williamas Gallas prieš Lucą Tonį. Miuncheno „Bayern“ puolimo mašina šiame Europos čempionate tikrai nežiba. Tiesa, praėjusiose rungtynėse su Rumunija iš L. Tonio įvartį atėmė tik rungtynių teisėjas, užfiksavęs klaidingą nuošalę. Tačiau, kaip ten bebūtų, L. Tonis nėra toks pavojingas. Tiesa, nežiba ir prancūzų gynyba. Praėjusiose rungtynėse buvo praleisti net 4 įvarčiai, o W. Gallas, rungtyniaudamas vidurio gynėjų poroje kartu su Lilianu Thuramu, patyrė pirmąjį pralaimėjimą per 19 rungtynių.

Balsas.lt prognozė. Abi ekipos turi senų sąskaitų, tad tai bus dar viena papildoma motyvacija kovojant dėl pergalės, kuri yra būtina kaip oras. Nė vieni, nė kiti nenori jau po grupės turnyro keliauti namo. Juolab kad tėvynėje ankstyvo pasitraukimo iš čempionato niekas nesuprastų bei neabejotinai nulėktų ir trenerio galva. Vis dėlto Balsas.lt mano, kad laimės Prancūzija. Tiesa, ir tokiu atveju jų likimas būtų priklausomas nuo Olandijos bei Rumunijos mačo baigties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų