REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Austrijoje bei Šveicarijoje vykstančiame Europos čempionate sprendėsi B grupės ekipų likimas. Kaimynė Lenkija Klagenfurte 0:1 pralaimėjo grupės lyderiams kroatams bei nieko nepešę privalės krautis lagaminus kelionei namo.

REKLAMA
REKLAMA

Iki tol B grupėje tik kroatai galėjo būti ramūs dėl savo ateities ir ruoštis ketvirtfinaliui, kur jų jau laukia Turkijos futbolininkai. Tad kroatai galėjo išleisti į aikštę žaidėjus, kurie šiame čempionate turėjo mažiau progos pasireikšti. Vartus vietoje Stipes Pletikosos rungtyniavo Vedranas Runje, šansą gavo veteranas Dario Šimičius, puolime pasirodė po dviejų inksto persodinimo operacijų atsigavęs Ivanas Klasničius.

REKLAMA

Tuo tarpu lenkai rungtyniavo stipriausios įmanomos sudėties. Norint išlaikyti galimybę prasimušti į ketvirtfinalį lenkams reikėjo mušti mažiausiai du įvarčius į kroatų vartus ir tikėtis minimalios austrų pergalės. Tad Leo Beenhakkerio auklėtiniai negalėjo pasigirti galimybe laikyti likimo kontrolę savo rankose.

Viena ausimi klausydami naujienų iš Vienos, lenkai puolė kroatų vartus. Pirmąja proga nepasinaudojo Mariuszas Lewandowskis, kuris po kampinio nusprendė ne smūgiuoti į vartus, tačiau galva numesti kamuolį draugui. Deja... 11 minutę Dariuszas Dudka galva smūgiavo visiškai greta virpsto. Po 3 minučių kamuolio iš savo vartų vos nebuvo priversti traukti patys lenkai, tačiau Danijeliaus Pranjičiaus smūgis tikslo nepasiekė. Kroatai palaipsniui perėmė iniciatyvą į savo rankas. 26 minutę vietoje Dario Knezevičiaus, kuris patyrė traumą, aikštėje pasirodę Vedranas Čorluka.

REKLAMA
REKLAMA

Vis daugiau darbo turėjo lenkų vartų sargas Arturas Boručas. Atrodė, kad Lenkijos gynėjams vis sunkiau sekėsi susitvarkyti su Kroatijos krašto saugais. Tačiau pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Galiausiai antrojo kėlinio pradžioje lenkų viltis prasimušti į ketvirtfinalį itin sumažino blogos žinios iš Vienos, kur 49 minutę Michaelis Ballackas išvedė vokiečius į priekį. Galiausiai 53 minutę įvartis krito ir į pačių lenkų vartus – pasižymėjo I. Klasničius.

Žaidimą aikštėje ir toliau kontroliavo kroatai. Tuo tarpu lenkai keliskart gana pavojingai smūgiavo kiš toli, o 89 minutę vienas prieš V. Runję iššokęs Tomaszas Zahorskis nesugebėjo pasinaudoti auksine galimybe bent jau išlyginti rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad, surinkę vos 1 tašką rungtynėse su austrais, lenkai nuleistomis galvomis turės keliauti namo jau po grupių turnyro etapo. Tai tikrai nėra tas rezultatas, kurio iš L. Beenhakkerio vadovaujamos ekipos tikėjosi ištikimiausi sirgaliai.

Tuo tarpu kroatai, savo grupėje įveikę visas ekipas, jau gali dėlioti taktines schemas ketvirtfinalio rungtynėms su Turkija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų