REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vienoje B grupės varžybose 53 tūkstančių sirgalių akivaizdoje Vokietijos futbolininkai minimaliu rezultatu 1:0 palaužė Austrijos rinktinę ir palaidojo šios šansus prasibrauti į turnyro ketvirtfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Austrus šiame susitikime tenkino tik pergalė, tuo tarpu vokiečiams būtų pakakę ir lygiųjų, tačiau būtent jie sukūrė pirmą realią progą. Jau 5 minutę Miroslavas Klose išmaudė kelis šeimininkų gynėjus ir atliko juvelyrišką perdavimą puolėjui Mario Gomezui, kuriam beliko beveik nuo pat vartų linijos pasiųsti kamuolį į tinklą, bet ir ši užduotis „VfB Stuttgart“ puolėjui pasirodė per sunki – jis įsigudrino nepataikyti į kamuolį, o pavojų galutinai neutralizavo Gyorgy Garicsas.

REKLAMA

19 minutę jau austrai tarė savo žodį. Po puikios Austrijos rinktinės kombinacijos Erwinas Hofferis galėjo iššokti vienas prieš Jensą Lehmanną, bet puolėjas nevykusiai stabdė kamuolį ir vokiečiai nesunkiai apsigynė.

Po kelių akimirkų laimę išbandyti ir savo įvarčių skaičių papildyti nutarė Lukasas Podolskis, bet į jo smūgį iš maždaug 25 metrų sėkmingai sureagavo austrų vartų sargas Juergenas Macho. 



uefa.com nuotr.

Pirmajame kėlinyje itin pavojingų epizodų nebebuvo, įsiminė tik tai, kad 41 minutę abi rinktinės neteko savo vyriausiųjų trenerių, kuriuos neapsikentęs iš aikštės išprašė rungtynių arbitras ispanas Manuelis Mejutas Gonzalezas.

REKLAMA
REKLAMA

Su trenerio netektimi geriau susitvarkė svečiai. 49 minutę įspūdingu baudos smūgiu įvartį pelnė Vokietijos komandos saugas Michaelis Ballackas, pasiuntęs kamuolį į dešinį viršutinį Austrijos vartų kampą – 1:0. Tiesa, reikia paminėti, kad toli gražu ne itin sėkmingai tame epizode sužaidė ir vartininkas Juergenas Macho, sumanęs išeiti toli iš vartų.

Po pasiekto įvarčio vokiečiams tarsi sunkus akmuo nukrito juos slėgusi įtampa ir pasipylė viena po kitos svečių atakos. Tolimais šūviais dar padidinti savo persvarą pabandė Philippas Lahmas ir Lukasas Podolskis, bet jiems pritrūko tikslumo.

Tuo tarpu šeimininkams ieškoti kelių prie Vokietijos rinktinės vartų sekėsi kur kas sunkiau. Patikimai rungtyniavusi Joachimo Loewo komandos gynybos grandis neleido austrams savivaliauti svetimoje baudos aikštelėje. Tiesa, 83 minutę Erwinas Hofferis vikriai apsisukęs pamėgino smūgiuoti stipriai ir užklupti Jensą Lehmanną nepasiruošusį, bet puolėjas šovė pro šalį. Nors austrai antrajame kėlinyje kėlė daug kampinių, iš jų jokios naudos taip pat nepavyko išpešti ir vokiečiai be didesnio vargo iškovojo ne tik pergalę, bet ir kelialapį į ketvirtfinalį, kuriame susigrums su A grupės nugalėtoja Portugalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų