REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos premjeras neigia Lietuvos Vyriausybės vadovo Gedimino Kirkilo pareiškimus, neva birželio 5 dieną Rygoje vykusiame Baltijos jūros valstybių tarybos vyriausybių vadovų susitikime Lietuvai pavyko įtikinti Latvijos vyriausybę dėl elektros tilto į Švediją statybos.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos premjero Ivarso Godmanio (Ivaro Guodmanio) atstovas spaudai Edgaras Vaikulis savaitraščiui „The Baltic Times“ pareiškė, jog Latvija „nesutiko, kad antroji Baltijos-Skandinavijos energetikos jungtis (pirmoji - „Estlink“) turėtų būti tiesiama tarp Švedijos ir Lietuvos“.

REKLAMA

Jo teigimu, šiuo klausimu trys valstybės dar diskutuos toliau ir turės priimti sprendimus dvišalėse ir trišalėse derybose.

Be to, E.Vaikulis citavo Latvijos premjerą, kurio teigimu, buvo išsakyta keletas argumentų už jungtį tarp Švedijos ir Latvijos, tuo tarpu jungtis tarp Švedijos ir Lietuvos turėtų aiškių trūkumų.

Pasak G.Kirkilo, I.Godmanis birželio 4 dieną Rygoje susitikime tikino, jog dalyvaus Lietuvos projekte.

G.Kirkilo žodžiais, Latvijos vyriausybė įsitikinusi, kad Lietuva yra pažengusi toliau - ji turi paruoštas studijas, iš esmės yra užsitikrinusi finansavimą iš Europos rekonstrukcijos banko.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, apie tai informuotas ir Švedijos premjeras.

„The Baltic Times“ teigimu, tokie prieštaringi dviejų valstybių premjerų pareiškimai visiškai nenustebino „atsižvelgiant į G.Kirkilo „pagarsėjusį polinkį žadėti ir kalbėti apie rezultatus ilgokai iki jiems atsirandant“. Pasak savaitraščio, šis Lietuvos premjero bruožas tapo „legendiniu“ vykstant ilgoms ir varginančioms deryboms dėl naujos atominės elektrinės.

„The „Baltic Times“ taip pat cituoja Latvijos parlamento energetikos pakomitečio pirmininką Armandą Krauklį, kuris teigia, jog energijos jungtis su Švedija yra strategiškai svarbi, ir abejoja, ar Lietuvai ir Latvijai pavyks susitarti dėl bendros pozicijos šiuo klausimu.

„Nieko dar nėra nuspręsta“, - sakė A.Krauklis, komentuodamas G.Kirkilo pareiškimus ir pažymėdamas, kad jie pasirodė artėjant rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų