REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Baltijos šalyse oro bendrovė „airBaltic“ skelbia praėjusiais metais savo veiklos rezultatą padidinusi 25 milijonais litų, o tai rodo pasiteisinusią bendrovės plėtros strategiją.

REKLAMA
REKLAMA

„airBaltic“ 2007 m. apyvarta išaugo iki 790,2 mln. litų – 38 proc. daugiau nei 2006 m. Oro bendrovė praėjusiais metais turėjo 41 proc. daugiau klientų – užpernai skraidino 1,42 mln., o pernai sulaukė virš 2 mln. keleivių.

„Pastaruosius aštuonerius metus mūsų pagrindinės veiklos buvo pelningos. „airBaltic“ įtvirtino balansą tarp augimo ir pelningumo. Praėjusiais metais „airBaltic“ pasiekė stabilų ir nuoseklų daugelio veiklos rodiklių augimą – žymiai išaugo keleivių srautai, apyvarta ir veiklos pajamos. Mes investavome į bendrovės plėtrą – pasiūlėme naujus reisus į NVS šalis, Skandinaviją“, – sakė „airBaltic“ prezidentas Bertoltas Flickas.

REKLAMA

Praėjusiais metais „airBaltic“ įgyvendino nemažai pokyčių savo veikloje. 2007 m. vasarį oro bendrovė atidarė savo biurą Sankt Peterburge. Balandžio mėn. „airBaltic“ lėktuvų parką papildė 4 nauji „Boeing 737“ lėktuvai. Gegužę oro bendrovė pasiūlė reguliarius skrydžius tarp Liepojos ir Kopenhagos bei Liepojos ir Hamburgo. Birželį buvo pristatyta išankstinio mokėjimo už skambučius kortelė „airBalticcard Mobile“. Liepos mėn. „airBaltic“ klientams pasiūlė skrydžiams užsiregistruoti internetu.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjį startavo pirmieji reisai iš Vilniaus į Rytus – Vilnius - Kišiniovas. Spalį „airBaltic“ rinkai pristatė skrydžių čekius – pirmuosius Baltijos šalyse ir Šiaurės Europoje išankstinio mokėjimo skrydžių bilietus, parduodamus prekybos centruose. Lapkričio mėn. oro bendrovė išplėtė savo vietos rinką Latvijoje – atidarė biurą Daugpilyje. Gruodį „airBaltic“ Vilniuje pasveikino savo du milijoninį keleivį. Tai buvo pirmieji metai, kai oro bendrovė skraidino daugiau kaip 2 mln. keleivių.

Šalia vykdomų skrydžių „airBaltic“ 2008 m. vasaros skrydžių sezonu pasiūlė naujus reisus į iš Rygos Veneciją, Nicą, Alesundą, Bilundą, Sočį, Jerevaną, Kišiniovą, Almatą, Kuopijo ir Ventspilį. Oro bendrovė padidino skrydžių skaičių į Berlyną, Paryžių, Romą, Oulu, Taliną, Rygą, Liepoją, Odesą ir į kitus mietus. Iš Vilniaus buvo pasiūlytos trys naujos kryptys: Paryžius, Simferopolis ir Odesa.

„AirBalticCorporation" yra uždara akcinė bendrovė, įkurta 1995 m. Latvijos valstybei priklauso 52,6 proc., SAS – 47,2 proc. akcijų. Šiuo metu „airBaltic“ lėktuvų parką sudaro dvidešimt šeši lėktuvai: dešimt „Boeing 737 – 500“, šeši „Boeing 737-300“, du „Boeing 757-200“ ir aštuoni „Fokker 50“ lėktuvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų