REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draugų kompanijoje kai kurie „muzikomanai“ savo stabukų įsigudrina klausytis net per mobiliojo telefono garsiakalbį. Nemokamus „koncertus“ galima išgirsti jau ir viešajame transporte. Jaunatviška mada, savęs demonstravimas ar kvailas pomėgis erzinti aplinkinius? Ko gero, visko po truputį, tik štai įspūdis nekoks. Pjovimo staklės kartais maloniau skamba... Ne ką geriau groja ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose montuojami mažyčiai garsiakalbiai. Ar turime alternatyvų? Nedaug, bet paieškojus surasti galima. Viena jų – nešiojamasis belaidis „Sony Ericsson MBS-100“ garsiakalbis. Jis geba atkurti tiesiai iš telefono per „Bluetooth“ sąsają transliuojamą muziką, o įkrovus vidinį akumuliatorių   gali groti nenaudodamas išorinio maitinimo šaltinio.

REKLAMA
REKLAMA

Dizainas, konstrukcija

MBS-100 atrodo įdomiai. Korpusas apvalus, o priekinė garsiakalbio dalis panaši į krateriais nusėtą mėnulio paviršių, iš karto norisi pačiupinėti ar bent jau paliesti. Konstrukcija paprasta kaip dvi kapeikos, bet apgalvota. Pavyzdžiui, vidinį akumuliatorių įkraunančio kroviklio laidas prijungiamas garsiakalbio apačioje ir estetiškai išvedamas po korpusu galinėje sienelėje. Kadangi laidas juodos spalvos, ant stalo jo beveik nesimato ir muzikos rutulys nepraranda žavesio. Kodėl apie tai užsiminiau? Ko gero, dėl to, kad be išorinio maitinimo šaltinio MBS-100 vidutiniškai gali groti apie 5-7 valandas, ir intensyviai klausantis muzikos garsiakalbį teks dažnokai jungti tinklą. Kad padėtas ant nuožulnaus paviršiaus garsiakalbis neslystų, į korpuso pagrindą įmontuota guminė juostelė. Kišeniniu šį muzikos įrenginį galima laikyti tik sąlyginai, bet krepšyje jis tikrai neužims daug vietos. Prireikus be vargo nusinešite į biurą, galėsite pasiimti eidami į svečius. Dažnas tikriausiai nudžiugs komplekte radęs ir patogų zomšinį nešiojimo dėkliuką.



Muzikos voratinklyje

REKLAMA

Be išorinio maitinimo šaltinio galintis veikti belaidis MBS-100 garsiakalbis nepakeis geros garso sistemos, bet dėl savo universalumo leis ekspromtu sukurti jaukesnį muzikinį foną kelionėse ir judriose situacijose. Jei mėgstamus įrašus laikote suderinamame „Bluetooth“ telefone, neprireiks net laidų. Garsiakalbį pasidėję kur nors šalia, rytais užuot jungę daugiafunkcį grotuvą ar kompiuterį, prasiblaškyti galėsite tiesiog paleidę telefone įdiegtą grotuvą. Kita vertus, MBS-100 turi įmontuotą ir 3,5 mm stereogarso įvestį, tad niekas nesutrukdys biure prie jo prijungti nešiojamąjį kompiuterį ar bet kurį kitą išorinį muzikos šaltinį (pavyzdžiui, garso išvestį turintį MP3 grotuvą).

REKLAMA
REKLAMA

Garsiakalbį naudojant su telefonu, pastarąjį tuo pat metu galima sujungti ir su „Bluetooth“ laisvų rankų įranga. Suskambus telefonui, garsiakalbis automatiškai nutildomas, o baigus kalbėti muzika vėl pagarsinama. Muzikinį rutulį galima naudoti ir su kitų gamintojų telefonais, kurių sąrašą rasite oficialiame „Sony Ericsson” tinklalapyje. Jei jūsų turimas aparatas nepaminėtas, dar nereiškia, kad MBS-100 negros. Tiesiog gali neveikti garso reguliavimas, o naudojantis kai kuriomis grotuvo valdymo funkcijomis ryšys su garsiakalbiu gali savaime „nutrūkti“. Daug kas priklausys nuo konkretaus telefono modelio. Pavyzdžiui, muziką transliuojant iš „Nokia  6500 Slide“ (sąraše jo nebuvo), MBS-100 groja be problemų, bet vartotojas negali reguliuoti garsumo. Garsiakalbis visą laiką groja vidutiniu garso lygiu. Iš esmės to pakanka, bet ne visose situacijose ir ne kiekvieną tai tenkintų. Be to, vos tik pasinaudodavome greitesniu įrašo persukimu, muzika iš karto būdavo pradedama atkurti per vidinį telefono garsiakalbį. Kad ryšys atsistatytų ir muzika vėl skambėtų per MBS-100, paprasčiausia būdavo paleisti kitą įrašą. Aišku, tokie nepatogumai anksčiau ar vėliau imtų varginti, tad stokojantiems kantrybės geriau jau nerizikuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausantis muzikos per suderinamus „Sony Ericsson“ modelius, nešiojamasis garsiakalbis veikė tvarkingai. Vartotojui papildomai talkina priekinėje korpuso dalyje įrengtas indikatorius. Skirtingai švytėdamas jis įspėja apie sujungimą su telefonu, išsikrauti baigiančią bateriją,  taip pat rodo, kada aktyvuotas porinimo režimas. Smagu, kad grojant muzikai, iš lėto pulsuojantis šviesos diodas nekrinta į akis ir neerzina savo švytėjimu. Porinimui ir įjungimui/išjungimui skirti valdymo mygtukai paslėpti po korpusu, dėl to garsiakalbį (kai negroja) galima palaikyti dekoratyvine stalo puošmena. Jis gerai dera prie kompiuterio periferijos, ypač gražiai atrodo šalia juodos klaviatūros ir pelės.

REKLAMA

Skambesys

MBS-100 groja melodingiau ir atkuria platesnį dažnių diapazoną nei „laptopuose“ montuojami mažyčiai garsiakalbiai (jau nekalbant apie telefonų vidinius „ruporus“). Tikroviškiau skamba žemesni dažniai, nėra nešiojamą akustiką persekiojančio nemalonaus tuščio „kalenimo“. Garso lygis (atsižvelgus į MBS-100 matmenis) pakankamai aukštas, užtenka ir galios. Nepiktnaudžiaujant maksimaliu garsumu, garso iškraipymai klausos neturėtų varginti. Aišku, daug kas priklausys ir nuo klausomų žanrų. Populiarioji muzika atkuriama maloniai, kebliau bus su sunkiąja. Tiesa, turint omenyje šio įrenginio paskirtį, į kai kuriuos apribojimus tiesiog privalome žvelgti pro pirštus. Kokybiškai per garsiakalbį skamba telefone įdiegto radijo transliacijos. Atsižvelgę į garsiakalbio „kalibrą“ ir įdomų dizainą, MBS-100 galime laikyti unikaliu muzikos įrenginiu. Ir nors neturėjome su kuo jo palyginti, galėčiau pasakyti, kad tai pakankamai vykęs daikčiukas nešiojamųjų „žaisliukų“ rinkoje.

REKLAMA

Privalumai:

    * Priimtinas skambesys

    * Įdomus dizainas, kompaktiškumas

    * Gali veikti be išorinio maitinimo šaltinio

    * Per garsiakalbį patogu klausytis telefone įdiegto radijo

    * MBS-100 galima naudoti su kitų gamintojų telefonais (sąrašas oficialiame „Sony Ericsson” tinklalapyje)

    * Standartinė 3,5 mm stereogarso įvestis muzikos leidžia klausytis iš bet kokio išorinio garso šaltinio (pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio ar garso išvestį turinčio MP3 grotuvo)

 Trūkumai:

    * Mažoka veikimo be išorinio maitinimo šaltinio trukmė

    * Kol kas gana mažas kitų gamintojų palaikomų telefonų skaičius

    * Ilgai kraunamas vidinis akumuliatorius

 Kaina:

    * 185 Lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų