REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kijeve vyks pirmoji Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų bendros asamblėjos sesija.

Lietuvai šiame sekmadienį ir pirmadienį vyksiančiame renginyje atstovaus Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, drauge su juo į Kijevą vyksta parlamentarai Remigijus Ačas, Virginija Baltraitienė, Julius Dautartas, Jonas Jagminas, Vincė Vaidevutė Margevičienė ir Henrikas Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Steigiamojoje asamblėjos sesijoje taip pat dalyvaus parlamentarai iš žemųjų Lenkijos parlamento rūmų - Seimo, taip pat aukštųjų rūmų - Senato. Ukrainai atstovaus Aukščiausiosios Rados nariai.

REKLAMA

Sprendimą įsteigti bendrą trijų valstybių asamblėją 2005 metų gegužės 13 dieną priėmė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų vadovai. Pagrindinis jos tikslas - suartinti tris valstybes, stiprinti jų politinius, ekonominius bei kultūrinius ryšius.

Pasak Č.Juršėno, Lietuva su Ukraina yra pasirengusi dalintis eurointegracijos ir reformų įgyvendinimo patirtimi ir visa ši patirtis esą gali būti perduodama bendrame asamblėjos formate sukūrus atskirą komitetą.

Lietuvos Seime, be kita ko, yra įsteigtas parlamentinio bendradarbiavimo centras, kuris įgyvendina Europos Sąjungos Kaimynystės politikos programas Ukrainos, Gruzijos, Moldovos parlamentarams bei parlamentų kanceliarijų darbuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų